Engvall-flytten till Djurgården stoppas

Foto: Thomas Johansson/TT / TT NYHETSBYR≈N
Gustav Engvall.
FOTBOLL

Gustav Engvall ryktades vara nära Djurgården.

Nu bekräftar sportchefen Bosse Andersson att affären har stoppats.

– Vi hade planerat för att Gustav Engvall skulle ansluta till oss, men sedan hände saker, säger Bosse Andersson till Sportbladet.

Som Sportbladet tidigare kunde rapportera om verkar Djurgården ligga närmast till för att värva Gustav Engvall från Bristol City. Svenska fans rapporterade först om intresset, vilket även bekräftades av källor till Sportbladet.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt med Bristol om spelaren. Något mer vill jag inte säga, kommenterade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson då.

Affären stoppas

Enligt nya uppgifter till Expressen ska Djurgården ha varit överens med Championship-klubben om att låna Gustav Engvall. Spelaren ska ha varit inbokad på ett hotell i Stockholm.

Dock ska affären nu stoppas på grund av en skada på Bristol-spelaren Tammy Abraham.

– Vi hade planerat för att Gustav Engvall skulle ansluta till oss i onsdags och träna, men sedan hände andra saker som påverkade det och det innebär att Engvall är tillbaka i Bristol idag och tränar, säger Bosse Andersson till Sportbladet.

Varför gick det inte som det skulle?

– En anfallare (I Bristol) gick sönder i deras senaste match, därav har klubben återkallat Gustav Engvall till Bristol.

Bara spelat 40 minuter

Gustav Engvall, 20, lämnade IFK Göteborg för engelska Bristol City sommaren 2016. Den snabbe djupledslöparen har bara gjort totalt 40 ligaminuter för klubben. De senaste månaderna har Engvall letat efter en ny klubb.

ARTIKELN HANDLAR OM