Ligger medvetslös – efter otäck smäll

1 av 4 | Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Otäcka scener på Tele2 Arena.

Två spelare kolliderade och bars ut på bår under cupmötet mellan Djurgården och Degerfors.

Bortalagets Shpëtim Hasani var medvetslös och fördes till akuten.

Kollisionen skedde i samband med Degerfors segermål. Shpëtim Hasani – som inte bara stötte in 1–0-målet för bortalaget 30 sekunder in i matchen – höll sig dessutom framme med pannan och nickade in 2–1 till Degerfors i den 68:e minuten.

Men i samband med nicken krockade han också med Djurgårdens mittback Jacob Une Larsson. Själva kollisionen såg inte ut att vara allt för hård – spelarnas huvuden slog inte ihop – men Hasani landade olyckligt, med huvudet före rakt ner i konstgräset och blev liggande medvetslös.

Fördes till akuten

Både han och Une Larsson bars av planen på bår. Hasani fördes därefter i ilfart till akuten.

– Jag vet bara att han har åkt till Södersjukhuset. Det var ett öppet sår. Det känns som att är en trolig hjärnskakning. Hur kraftig vet jag inte. Men han blir kanske borta någon vecka, säger Degerfors tränare Stefan Jacobsson.

Var han vid medvetande?
– Halvt om halvt verkade det som när han kom ut på båren. Jag vet inte status på honom. Men det såg ju otäckt ut, säger Jacobsson.

Une Larsson har fått en lättare hjärnskakning men behövde inte uppsöka sjukhus och kunde ta sig från Tele2 Arena av egen maskin.

”Billiga mål”

Degerfors vann matchen med 2–1 och efter slutsignal hördes spridda burop från Djurgårdspubliken.

– Vi släpper in väldigt billiga mål. Vid 0–1 är vi alldeles för slarviga. Och när Degerfors gör 2–1 är vi för bolltittande. Det är väldigt dåligt, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.