Raggett skrev historia – i kväll kan hans saga bli ännu bättre

FOTBOLL

I lördags sköt han ett amatörlag till kvartsfinal i FA-cupen för första gången på 103 år.

Men det är i kväll hans dröm kan bli verklighet på riktigt.

– Tänk om första gången jag får se Arsenal spela live är när jag själv möter dem, säger Lincoln Citys Sean Raggett.

Foto: Jason Cairnduff / X01095
Sean Raggetts mål tog Lincoln till kvartsfinal.

Lincoln City är en av sagorna i årets FA-cup. Non league-laget som till vardags spelar i Englands motsvarighet till division fem är klart för kvartsfinal som första amatörlag på 103 år.

När Lincoln i lördags slog ut Premier League-laget Burnley var det Sean Raggett som blev stor hjälte med sitt avgörande 1–0-mål i slutminuterna.

23-åringen är Arsenal-supporter sedan barnsben och jublade extra när lottningen för kvartsfinalerna blev klar. Där lottades nämligen Lincoln mot vinnaren i kvällens match mellan Sutton United och Arsenal – en match som Arsenal trots de senaste veckornas svaga form väntas vinna.

”Skulle vara speciellt”

– Jag hoppades att vi skulle få möta Arsenal för jag har alltid varit en supporter. Det skulle verkligen vara speciellt, säger Raggett enligt Daily Mail.

Det som gör historien extra speciell är att Raggett aldrig sett en Arsenal-match på plats.

– Jag spelade i Gillingham som liten och sedan jag blev 16 har jag spelat fotboll varje lördag. Tänk om första gången jag får se Arsenal live är när jag spelar mot dem själv. Det vore otroligt, säger Raggett.

Men mellan Raggett och hans drömmatch står alltså Sutton United som spelar i samma division som Lincoln och Raggetts lagkamrat höjer ett varningens finger.

– Sutton är ett bra lag med storväxta spelare som kan ge Arsenal problem. Om de har förberett sig på samma sätt som vi gjorde så har de en chans, säger Lincolns målvakt Paul Farman till Daily Mail.

Fotnot: Sutton–Arsenal spelas i kväll 20.55 och sänds på Viasat Sport Premium och Viaplay.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM