Mourinho hyllas för gesten: ”Hittar inte såna nu för tiden”

Foto: TT
FOTBOLL

Han blåstes på ett mål, byttes ut och fick inte bli matchvinnare på Wembley.

Men efter ligacupfinalen är Manolo Gabbiadini inte bitter – utan hyllar både Zlatan och José Mourinho.

– Han är verkligen the Special One, säger italienaren.

Foto: TT

Med tre mål kom Manolo Gabbiadini att spela en av huvudrollerna i söndagens ligacupfinal.

Problemet var att en av fullträffarna felaktigt underkändes för offside.

Ett domslut som Southampton-ikonen Matt Le Tissier beskrev som ”äckligt”.

”Förtjänade inte att förlora”

Gabbiadini själv tog inte till lika kraftfulla uttryck efter slutsignalen, trots att han hade blivit blåst på rollen som matchvinnare när han byttes ut och fick se Zlatan Ibrahimovic avgöra från bänken.

– Vi förtjänade inte att förlora. Vi var kapabla att komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge och satte en storklubb som Manchester United under press i hela matchen.

För La Gazzetta dello Sport berättar Gabbiadini att José Mourinho sökte upp honom efter matchen och uttryckte sin sympati.

”En väldigt fin gest”

– Mourinho kom och skakade min hand på slutet. Det var en väldigt fin gest. Du hittar inte stora karaktärer som han nu för tiden. Han är verkligen ”the Special One”, säger 25-åringen och passar även på att lyfta på hatten för Zlatan.

– Och Ibrahimovic är född som en naturlig vinnare. När någon har vunnit runt 32 titlar finns det inte mycket att tillägga.

Gabbiadini anslöt till Southampton från Napoli under januarifönstret och har sedan dess gjort hela fem mål på tre matcher för ”The Saints”.


Se alla höjdpunkter på aftonbladet.se/sportbladet på slutsignal och fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM