Erik Berg: ”Jag hatar det här”

Erik Berg.
Erik Berg.

Skadorna stoppar honom från fotbollsplanen.

Då lider Erik Berg svårt.

– Jag hatar det. Det är för jävla tråkigt, säger mittbacken.

Att spela med lite skavanker är en sak. Det har Erik Berg vant sig vid efter alla år som professionell fotbollsspelare. I augusti gick dock smärtgränsen i dubbel bemärkelse.

– Jag har ju min knäproblematik sedan tidigare. Jag dras med det och fick kliva av mot Helsingborg. Det gick inte längre. Det var alldeles för mycket smärta. Det hade egentligen gjort ont hela säsongen men där gick min gräns. Då räckte det.

”Mentalt jobbigt”

Sedan dess har lagets bäste spelare missat fem matcher och kommer inte kunna delta mot Hammarby på söndag. Något han känner konkret sorg över.

– Jag hatar det här. Jag hatar att stå vid sidan av planen. Fotboll är det jag älskar allra mest, så det är för jävla tråkigt. Det är mentalt jobbigt för mig.

Hur ska du komma tillbaka från skadan?

– Det är stenhård rehab. Samma som jag gjorde förra hösten och som såg till att jag kunde spela mycket under sommaren den här säsongen. Den fungerar bra.

När är han tillbaka?

När kan du spela match igen?

– Så snart som möjligt. Jag hade ett mål nu om att kunna börja träna ordentligt. Vi får se lite. Det känns hyfsat bra idag, men det är skitsvårt att veta eftersom det kan skifta mellan dagar.

31-åringen betonar att han är mycket tacksam över all hjälp från Djurgården.

– Stödet är enormt. Djurgården är väldigt duktiga på det. Jag får alla möjligheter att ta mig tillbaka i full form igen. Det är jag glad och tacksam över. Det här är en fin klubb.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.