Djurgårdens prislapp för Witry

Alex Fonn Witry närmar sig Utrecht.
Alex Fonn Witry närmar sig Utrecht.

Aslak Fonn Witry närmar sig en flytt till Utrecht.

Djurgårdens prislapp på högerbacken?

Runt 10 miljoner kronor, erfar Sportbladet.

Flera medier, som norska VG, har rapporterat om det holländska intresset för Aslak Fonn Witry. Högerbacken vill gärna lämna allsvenskan för en större liga och Djurgården har aviserat att de är öppna för att sälja spelaren. Utrecht ska ha följt Fonn Witry sedan i somras och väntas komma med ett bud inom kort.

Flera år kvar på kontraktet

24-åringen, som varit en av de bättre högerbackarna i allsvenskan de senaste åren, har dock fler år kvar på kontraktet med Djurgården. Enligt Sportbladets uppgifter vill Stockholmsklubben ha runt 10 miljoner kronor för att sälja spelaren.

Sportchefen Bosse Andersson vill dock inte kommentera några summor när Sportbladet når honom.

– Men vi diskuterar med Utrecht. Det finns en kontakt. Däremot har vi inte förhandlat om några summor än.

Sålde förra högerbacken för stora summor

Utrecht sålde sin högerback Sein Klaiber till Ajax för drygt 40 miljoner kronor i höstas och klubben har därmed pengar till att investera i ett nyförvärv till positionen. Utrecht har historiskt sett varit försiktiga med stora köp, men nu hoppas Djurgården alltså få en försvarlig summa för sin spelare.

– Vi behöver inte sälja någon spelare, även om vi är öppna för det. Det är en skön känsla. Vi har taktpinnen på det sättet, avslutar Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.