Liverpool i kris: ”Sjuka scener”

Liverpools kris är total.

Förlust hemma mot Burnley, monstersviten bruten – och 438 (!) mållösa minuter i ligaspelet.

– Det här är mitt fel, säger tränaren Jürgen Klopp.

De regerande mästarna har hamnat i sin största kris under Jürgen Klopps era. De har helt plötsligt slutat göra mål.

I matchen mot Burnley, där Mohamed Salah och Roberto Firmino inledde på bänken, fortsatte eländet. Divock Origi prickade ribban när han fick friläge från halva plan, mängder av inlägg slogs men ytterst få hittade rätt adress – och inte ens Salah fick hål på Nick Pope när han byttes in.

”Sjuka scener”

I den 83:e minuten blev det ännu värre. Liverpool-keepern Alisson Becker rev ner Ashley Barnes och domaren dömde straff. Barnes tog själv hand om straffen och gav Burnley ledningen med 1–0. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Det är sjuka scener på Anfield just nu, säger Bojan Djordjic.

– Vi förlorade en match som är i stort sett omöjlig att förlora, men det gjorde vi. Och det är mitt fel. Jag måste se till att mina grabbar har den rätta känslan så att de tar rätt beslut, för just nu är det uppenbart att spelarna inte är tillräckligt beslutsamma, säger Jürgen Klopp.

”Helt ur slag”

Därmed är Liverpools svit på 68 raka hemmamatcher utan förlust bruten. Senast de förlorade på hemmaplan i ligaspelet var mot Crystal Palace den 23 april 2017. Detta var Burnleys första vinst på Anfield sedan 1963.

– Liverpool är helt ur slag och saknar självförtroende. De har gått ner sig enormt jämfört med hur de har spelat de senaste åren, säger klubbikonen Jamie Carragher i Sky Sports.

Liverpool ligger fyra i tabellen – sex poäng bakom serieledande ärkerivalen Manchester United.

– Det är alltid mitt fel när saker och ting inte fungerar. När saker fungerar så är det spelarnas förtjänst, men när vi inte vinner så är det mitt fel. Så är det för alla tränare, säger Jürgen Klopp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.