Två spelare bryter kontraktet: ”Inte mått så bra i klubben”

Cassandra Korhonen.
Cassandra Korhonen.

Två spelare väljer att lämna Uppsala fotboll efter nedflyttningen.

Cassandra Korhonen och Märta Säfström berättar båda liknande historier om att de inte mått bra i klubben.

– Det har sina förklaringar, säger Korhonen till UNT.

Cassandra Korhonen, 22, var en starkt bidragande orsak till att Uppsala gick upp till damallsvenskan. Succésäsongen i elitettan slutade med 25 mål på 26 matcher. I damallsvenskan har det inte gått lika bra, varken för laget eller för Korhonen. Anfallaren gjorde bara fyra mål på 16 matcher och Uppsala kom sist i damallsvenskan. Nu berättar två spelare i klubben

– Glädjen från fotbollen har tagits bort helt och hållet, jag har inte haft någon glädje alls. Jag har inte mått så bra och funderat på om jag ska fortsätta med fotboll. Jag har funderat, diskuterat, sökt och tagit hjälp. Jag hoppas att den negativa trenden vänder nu, säger Korhonen till Uppsala nya tidning.

”Har inte trivts”

22-åringen utnyttjar nu en klausul och bryter kontraktet som annars skulle gälla även över nästa säsong.

Tidigare i veckan berättade även Märta Säfström, 23, att hon lämnar Uppsala fotboll, efter sex år i klubben. Försvararen vittnar också om en miljö som hon inte trivts i under klubbens säsong i damallsvenskan.

– Jag har inte trivts i år, men jag orkar inte gå in på detaljer om varför det är så. Det har inte funkat alls för mig och jag har inte mått bra av att vara i den här miljön. Det känns jättebra att jag ska någon annanstans och jag har känt under en längre tid att jag inte kommer stanna kvar, säger Säfström till unt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.