London Calling

Cavani riskerar att straffas efter bilden

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Edinson Cavani blev först matchhjälte – och hamnade sedan i blåsväder. Dessutom kritiseras Arsenal för att ha låtit David Luiz spela vidare mot Wolves.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS I

Edinson Cavani riskerar tre matchers avstängning om det engelska förbundet, FA, anser att Manchester United-spelaren har använt sig av ett rasistiskt språkbruk på sina sociala medier, rapporterar The Guardian.

Det var efter matchen mot Southampton, där Cavani vände resultatet på näst intill egen hand med sina två mål och en assist, som anfallaren tog till Instagram. I ett inlägg som senare raderades skrev han ”gracias negrito!” till en följare som gratulerade honom till segern.

Just ”negrito” var ordet som landsmannen Luis Suarez använde mot Patrice Evra under en match mellan Liverpool och Manchester United 2011. Vid tiden för incidenten hävdade Suarez att det är ett ord som används i välmening och inte som ett sorts rasistiskt tillmäle. FA tyckte annorlunda och gav Suarez åtta matchers avstängning.

Regelverket säger att en spelare som postar ett inlägg på sociala medier som refererar till en persons etniska ursprung, hudfärg eller nationalitet riskerar att straffas. Detta oavsett om inlägget, som i Cavanis fall, raderas i efterhand. Bernardo Silva satte sig i en liknande situation förra året efter att ha jämfört lagkamraten Benjamin Mendy med en opassande bild av en spansk seriefigur, ett tilltag som slutade i en matchs avstängning.

DAGENS SNACKIS II

Arsenal kritiseras för att ha låtit David Luiz spela vidare efter den otäcka kollisionen med Raul Jimenez. Den senare Wolves-spelaren fördes snabbt till sjukhus men ska någon timme senare ha återfått medvetandet enligt klubben.

Luiz spelade däremot vidare med ett omfattande bandage på huvudet där blod sipprade igenom. Mittbacken utgick i paus och nu menar många att han skulle ha tagits av direkt. ”Hur obekvämt var inte det där att se?”, menar Daily Mail. ”Arsenal borde ha gjort en närmare undersökning”.

Mikel Arteta besvarade kritiken på presskonferensen efter 1–2-förlusten: ”Vi följde protokollet för att säkerställa att han var okej”, menar tränaren. ”David ville fullfölja men vi beslutade att ta av honom i halvtid eftersom han hade svårt att nicka bollen”.

DAGENS SNACKIS III

Jürgen Klopp kritiseras för sin uppmärksammade intervju efter matchen mot Brighton (1–1). Tränaren gick till verbalt angrepp mot BT och menade att det var deras fel att James Milner utgick skadad. Klopp har den senaste tiden uttryckt sin frustration kring matcher med avsparkstiden 12:30 på lördagar, som blir tätt på eventuella cupmatcher mitt i veckorna.

Reportern Des Kelly försvarade sin arbetsgivare och sade att Klopp borde vända sig till personer högre upp i Liverpools hierarki för att få till förändring. Kelly backas också upp av flera tunga namn i England. Chris Sutton menar exempelvis att ”Klopp har fått det här om bakfoten” och ”att anklaga BT för Milners skada blir direkt pinsamt”.

DAGENS GLADA STATISTIK

Southampton må ha förlorat i slutändan men James Ward-Prowse fortsätter klättra på listan över engelsmän som har gjort flest frisparksmål genom tiderna. Spelaren ligger nu tvåa med sina nio mål ihop med Frank Lampard och Jamie Redknapp. David Beckham, som toppar listan, har fortfarande ett rejält försprång med sina 18 fullträffar.

DAGENS DYSTRA STATISTIK

Sheffield United är den tredje klubben att endast skrapa ihop två poäng på tio spelade omgångar – någonsin. Senast det hände i den engelska högstaligan var 1985 då West Bromwich inledde knackigt och slutligen degraderades. Dessförinnan var det Man Uniteds upplaga 1930/1931 som visade på samma svaga form (noll poäng efter tio omgångar).

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Fagerlund: Lutade åt Liverpool – måste svida rejält

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Edinson Cavani

Fotboll

Manchester United

London Calling