”United behöver en person som Zlatan”

Reporter: Martin Tolén

Publicerad:

Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United om ett par dagar.

Men klubbikonen Ryan Giggs saknar redan svensken.

– United behöver en anfallare som kommer till Old Trafford och säger: ”Det här är mitt ställe”.

Den 1 juli blir Zlatan Ibrahimovic, 35, officiellt klubblös efter tiden i Manchester United.

Var svensken spelar sin fotboll 2018 – när 35-åringen beräknas vara tillbaka från sin allvarliga knäskada – är dock långt ifrån klart.

– Det beror helt och hållet på hur skadan läker, hur klubben presterar i höst och hur truppen ser ut då. Men jag har hört att det är ett scenario vi inte ska utesluta (att Zlatan spelar i United), sa BBC-journalisten Simon Stone, med källor inom Manchester United, till Sportbladet nyligen.

”Behöver en Zlatan”

Och en som gärna ser en återkomst i klubben är Ryan Giggs.

Manchester United-ikonen, som gjorde 27 raka säsonger i klubben som spelare mellan 1987 och 2014, tror att svenskens egenskaper behövs i laget.

– Jag har alltid sagt att de behöver en anfallare av högsta kvalitet, men även en karaktär som kan komma till Old Trafford och sätta det avtryck som Zlatan gjorde. United behöver en anfallare som kommer till Old Trafford och säger: ”Det här är mitt ställe”, säger Giggs enligt Manchester Evening News.

”Behöver hitta målen”

En underlättande faktor till en eventuell förnyelse av kontraktet kan vara att Ibrahimovic ska genomföra sin rehabilitering på Manchester Uniteds träningsanläggning.

– Det viktigaste är att hitta målen någonstans för nu kan de inte förlita sig på en person som de gjorde med Zlatan förra året. Alla lag som slutar högt upp har en anfallare som gör 30 mål eller likt Liverpool där samtliga bidrar. United har inget av det för tillfället, säger Giggs.

Publicerad: