Berg: ”Mycket tårar de senaste dagarna”

Lämnar Panathinaikos för Al Ain

Foto: BIDLBYRÅN, TWITTER

avMartin Tolén

FOTBOLL

Marcus Berg lämnar Panathinaikos för Al Ain i Förenade Arabemiraten.

Kontraktet är skrivet på två år och rapporteras vara värderat till 60 miljoner kronor.

”Det har varit mycket tårar de senaste dagarna”, skriver Berg.

Landslagsanfallaren Marcus Berg, 30, lämnar europeisk fotboll.

Sveriges startanfallare i VM-kvalet, tillsammans med Ola Toivonen (Toulouse), lämnar grekiska Panathinaikos efter tre säsonger för Al Ain i Förenade Arabemiraten.

”Vi har nått ett officiellt avtal med svenske landslagsanfallaren Marcus Berg, skyttekung i den grekiska ligan, på ett tvåårskontrakt”, skriver Al Ain på Twitter.

Bergs pappa – så blev Marcus proffs: ”Han är som en magnet”

”Ett steg nedåt i karriären för Berg” 02:37

Tjänar 60 miljoner kronor

Klubben från Förenade Arabemiraten uppges betala Panathinaikos runt 30 miljoner kronor för spelaren – varav 15 procent (motsvarande 4,5 miljoner kronor) går rakt ned i Marcus Bergs ficka, och 35 till hans tidigare klubb Hamburg.

Berg själv rapporteras belönas med ett kontrakt värderat 30 miljoner kronor netto om året vilket går att jämföra med landslagskollegan John Guidettis lön i Celta Vigo som uppgår i 8,7 miljoner kronor per år.

– De siffror som publicerats i media om vad vi betalar Marcus Berg stämmer inte – summan är mycket lägre, säger Al Ain-pampen Ghanem Al Hajri i ett uttalande.

Berg: Mycket tårar

Berg själv har kommenterat flytten i ett Instagram-inlägg:

”Jag är glad över att kunna offentliggöra att jag från och med nu är en Al Ain-spelare. Jag ser fram emot min nya utmaning och ska göra mitt bästa för att nå mina personliga och klubbens mål”, skriver Berg och fortsätter:

”Det har varit mycket tårar de senaste dagarna. Tårar av lycka från all kärlek, vänlighet och respekt som jag och min familj fått från alla fantastiska människor i Panathinaikos.”