Här blir Mitov Nilsson påkommen: ”Flyttar på stolpen”

1 av 3 | Foto: C more
FOTBOLL

För åtta år sedan erkände IFK Göteborgs dåvarande målvakt Kim Christensen att han brukade flytta in målstolparna.

När IFK Norrköping mötte Djurgården kopierade David Mitov Nilsson det beprövade knepet – men blev påkommen.

– Jag rör den inte, säger han till Sportbladet.

Djurgården besegrade IFK Norrköping på Östgötaporten inför 11 620 åskådare efter att Kerim Mrabti gjort matchens enda mål i den 66:e matchminuten bakom David Mitov Nilsson, 26, i hemmamålet.

Fler mål släppte 26-åringen in trots att Aliou Badji var helt friställd med knappa tio minuter kvar av matchen, efter att ha rundat en utrusande målvakt men misslyckats att trycka in bollen i det 7,32 meter breda målet.

Eller var Norrköpings mål 7,32 meter brett där och då?

Gjorde en Kim Christensen

I den 71:a matchminuten blev nämligen Mitov Nilsson varnad av domare Bojan Pandzic efter att ha blivit påkommen med att flytta in sin högra stolpe i samband med en dryckespaus, ett domslut även tv-bilderna bekräftade.

– Ibland är de (stolparna) ju lite rörliga så man kan dra in de någon centimeter. Det är ju de små marginalerna. Därför fick han gult kort. Han dricker lite vatten och så flyttar han på stolpen samtidigt för att minska lite, kommenterade Olof Lundh den dråpliga situationen i C mores sändning.

Efter matchen kommenterar Mitov Nilsson själv det gula kortet
– Han (domaren) säger att jag gör det (flyttar stolpen), men jag rör den inte. Jag vet inte.
Men vad säger du om att du får ett kort för det?
– I första flyttade jag, men då flyttade jag tillbaka den, men i andra rör jag den inte eftersom han hade sagt till mig tidigare.

Medvetet eller inte, så är det inte första gången det händer i allsvenskan.

2009 erkände IFK Göteborgs dåvarande målvakt Kim Christensen att han ofta brukade flytta sina stolpar så att målet blev mindre.

– På vissa arenor sitter inte stolparna fast i marken och då händer det att man försöker flytta in stolparna så många centimeter man kan. Jag fick tipset av en målvaktskompis för några år sedan, och sen dess har jag gjort så ibland, sa Kim Christensen till Sportbladet då.