Neymar om bilden: ”Sa åt honom att inte lägga upp den”

avFilip Durefelt, Simon Sjöstrand

Foto: TT
Neymar om Gerard Piqué bild.

Bilden på Neymar och Gerard Piqué blev en snackis över hela världen.

Nu uttalar sig den nyblivne PSG-spelaren om händelsen.

– Jag sa åt honom att inte lägga upp den, säger Neymar på en presskonferens på fredagen.

Neymar, 25, är, efter många om och men, klar för Paris Saint-Germain. Anfallsstjärnan lämnar Barcelona för Ligue 1-klubben för 2,2 miljarder kronor och blir därmed den bäst betalde fotbollsspelaren genom tiderna.

– Jag är väldigt glad. Sedan jag kom till Europa har de alltid varit ett av de mest ambitiösa lagen, sa Neymar.

– Den största utmaningen, och det som motiverade mig mest, är att hjälpa PSG att erövra de titlar som deras fans vill ha.

”Enorm press”

I flera år har Neymar utgjort ett av fotbollsvärldens främsta anfallsvapen tillsammans med Lionel Messi och Luis Suarez i Barcelona, där han bland annat vunnit en Champions League-titel och två ligatitlar.

Enligt en källa nära Neymar ska flytten till PSG ha grundat sig i att brassen vill ha en större roll, bli mer självständig och vinna Ballon d’Or.

– Jag har aldrig varit motiverad av pengar, det jag tänker på är min lycka, sa Neymar själv när han presenterades av PSG på fredagen.

Turerna kring 25-åringen har varit många. Förra söndagen, den 23 juli, la Barcelona-backen Gerard Piqué ut en bild på sig själv och Neymar med budskapet ”han stannar”.

En bild som snabbt blev en världsnyhet.

Många spekulerade i att inlägget var ett avslöjande om Neymars framtid och bland annat lagkamraten Jordi Alba berättade att han inte trodde att det var något skämt.

Piqué gick senare ut och sa att bilden inte var seriös.

– Det var inget officiellt. Bara ”Ney” kan säga vad som kommer hända, men jag hoppas att han stannar, sa Barcelona-försvararen, som fick frågan om hur Neymar reagerade på inlägget.

”Respekterar honom”

– Han blev inte alls arg. Jag var tillsammans med Neymar och hans vänner och de var glada över fotot.

Nu har även Neymar kommenterat bilden.

– Piqué? Det var ett skämt. Vi åt middag och han la upp bilden. Jag sa åt honom att inte lägga upp den, då hade jag fortfarande inte bestämt mig, sa Neymar under fredagens presskonferens.

– Jag hade mycket tankar i huvudet då, men jag respekterar att han gjorde det. Han är en av mina bästa vänner inom fotbollsvärlden, fortsätter han.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM