AIK ny tabelltvåa – efter självmålet

1 av 3 | Foto: C MORE

avPelle Strandman, Simon Sjöstrand

FOTBOLL

David Mitov Nilsson såg länge ut att hålla nollan i sin allsvenska comeback.

Då sänktes IFK Norrköping av ett självmål i bortamötet med AIK.

– Det är ett slumpmål som avgör, säger AIK-tränaren Rikard Norling, vars lag nu klättrar upp på andraplats.

Efter att Malmö FF kryssat hemma mot Sirius på lördagen var det dags för helgens andra toppmöte när AIK tog emot Norrköping på Friends Arena på söndagen.

Något som skulle bli en match mellan AIK och ”Peking”-keepern David Mitov Nilsson.

AIK, som valde att spela nyförvärven Rasmus Lindkvist och Nicolas Stefanelli från start, radade upp chanser och satte 26-åringen på prov direkt i hans comeback i allsvenskan.

”Inte haft förut”

Stefanelli (en efterlängtad fläkt i AIK-anfallet) var bland annat nära att hitta nätet på en hörna i sjunde minuten, innan Henok Goitom hade matchens dittills bästa chans en kvart in i första.

32-åringen försökte lobba bollen över en utrusande Mitov Nilsson, men Andreas Johansson rensade undan bollen på mållinjen.

– Vi hade ett djupledshot som vi inte haft förut. Det tycker jag syntes, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Och målet skulle komma.

I 75:e lyckades till slut Daniel Sundgren få bollen i nät – med god hjälp av Christopher Telo.

”Turligt”

Norrköping-backen fick skottet på foten och råkade styra bollen i eget mål.

– Det var jävligt skönt att den satt turligt. Jag missade två andra lägen, så det blev lite revansch. Jag tycker vi är värda att vinna den här matchen, säger Daniel Sundgren.

Christopher Telo:

– Det känns som att det är en på tusen att den ska gå in så. Klart det är tungt att det var mig den tog på, men man måste vara stark och det är bara upp på det igen.

David Mitov Nilsson:

– Väldigt surt att vi inte kan få åtminstone en poäng. Det kändes som att vi hade rätt ut det och att vi skulle få minst en poäng, men sån är fotbollen.

Han medger att det var den typen av mål som krävdes för att han inte skulle få hålla nollan.

– Ja, det kändes som det. Jag var så taggad och hade gåshud innan matchen när man var på planen, det var så skönt att vara tillbaka. Det kändes som att jag hade en väldigt bra dag. På målet fanns det ingenting att göra, säger ”Peking”-keepern, som gjorde sin första allsvenska match sedan i slutet av april förra året.

”Vill inte dissa mig själv”

– Skönt att komma in med en bra aktion och sedan igen och igen. Man kommer in och känner att det sitter. Då känner man att det ska gå vägen. Det kändes jättebra för personlig del. Sen är det helt omöjligt att försvara sig på såna saker. Det är en touch som ställer mig helt.

Förvånad över vilken nivå du höll direkt, eller var det något du hade räknat med?

– Jag vill inte dissa mig själv och säga att jag är förvånad, men det är klart att det var en jäkla bra match för personlig del.

Segern innebär att AIK klättrar upp som ny tvåa i tabellen på 28 poäng, 6 efter Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM