Superduon – toppar båda ligorna

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

avJohannes Hägglund

FOTBOLL

NORRKÖPING. Bänkad två matcher i rad, men tillbaka i startelvan mot Halmstad.

Då sänkte Kalle Holmberg HBK med två mål och sköt Norrköping till serieledning. 

– Har man suttit på sidan ska man komma in och bidra, och det tycker jag att jag har gjort, säger allsvenskans skyttekung.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Kalle Holmberg.

Efter att ha startat säsongens åtta första matcher var Kalle Holmberg bänkad i två raka matcher, men mot Malmö fick han hoppa in och gjorde då det matchavgörande målet. Mot HBK var han tillbaka i startelvan – och 24-åringen tackade för förtroendet genom att sänka Halmstad med två mål.

– Man vill alltid spela, men har man suttit på sidan ska man komma in och bidra, och det tycker jag att jag har gjort, säger Holmberg.

”Tror inte Isaksson tagit den heller”

Norrköpingsanfallaren nickade först in 1-0 och i andra halvlek satte han 3-1 med ett kanonskott i krysset.

– Jättesnyggt mål. Bra förarbete av Filip (Dagerstål) och det var perfekt att lägga in den i bortre. Krysset är alltid ledigt, säger Holmberg.

– Jag visste att han (Isak Pettersson) är kortare än de flesta målvakter i allsvenskan, men jag tror inte att (Andreas) Isaksson hade tagit den där heller, säger Holmberg och skrattar.

Att Holmberg levererar mot HBK är inte första gången. När lagen möttes i svenska cupen tidigare i år gjorde 24-åringen hattrick i 7-0-segern.

– Jag trivs mot både Jönköping och Halmstad verkar det som. Förhoppningsvis möter vi dem ännu mer, säger Holmberg, som nu är uppe i sex allsvenska mål.

”Eliasson är jättebra”

Därmed leder han allsvenskans skytteliga tillsammans med Djurgårdens Magnus Eriksson. Även i assistligan är det en Norrköpingsspelare högst upp. Niclas Eliasson toppar den ligan med åtta framspelningar, efter att ha legat bakom två av målen mot HBK.

– Eliasson är jättebra. Det är bara att vara i boxen, då kommer bollen. Jag tycker han är tillräckligt bra för att komma med i U21-EM-truppen, säger Holmberg.

Med Holmberg och Eliasson i toppform är Norrköping uppe i serieledning, två poäng före Malmö, som dock har en match mindre spelad.