Näst sist – då petas Janne Jönsson

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Janne Jönsson.
FOTBOLL

Halmstad gick till upphåll som nästjumbo i tabellen.

Nu petas Janne Jönsson som huvudtränare och blir i stället manager i den allsvensk klubben.

– Ett sätt att maximera våra chanser att klara oss kvar, säger ordföranden Tony Karlsson till klubbens hemsida.

Nykomlingen Halmstad har bara vunnit en av de tolv inledande matcherna och sladdar på nästjumboplatsen när allsvenskan nu tagit uppehåll.

Då väljer klubben att göra förändringar i ledarstaben.

Janne Jönsson tvingas ge upp sin roll som huvudtränare och får titeln manager för laget.

I stället tar Jönssons assistent, Igor Krulj, över huvudansvaret med Andreas Jankevics och Billy Mårtensson vid sin sida.

”En resultatsmässig besvikelse”

– Efter en vår som resultatmässigt varit en besvikelse har ledning och styrelse under samtal enats kring följande förändring baserat på öppna samtal och dialog. Janne fokuserar helt på managerrollen och Igor tar över som tränare tillsammans med Andreas, Billy, Simon och Damir, säger Tony Karlsson, ordförande i Halmstad, till klubbens hemsida.

– Vi ser detta som ett sätt att maximera våra chanser att klara oss kvar i allsvenskan och har internt funnit en modell som ledare och spelare helt sluter upp bakom och som vi tror stärker oss. Arbetet pågår för fullt med att också förstärka truppen och förändringen sker omgående vilket innebär att vi arbetar enligt det nya arbetssättet från träningsstarten den 14 juni, fortsätter han.

Halmstad ställs mot Elfsborg på hemmaplan i första matchen efter uppehållet, den 1 juli, och Sportbladet har sökt Janne Jönsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM