Fischer vann dubbeln – men får inte fira

FOTBOLL

Nilla Fischer ledde sitt Wolfsburg till seger i ligan och cupen.

Men klubben hindrar sitt damlag från att fira dubbeln.

Det passar inte när herrarna kämpar mot nerflyttning.

Foto: SASCHA STEINBACH / EPA

Efter att Bayern München vunnit damernas Bundesliga två säsonger i rad återtog Wolfsburg i år sin plats som tysk fotbolls stormakt. Nilla Fischer gjorde fem mål, personligt rekord, när de grönvita vann ligan med två poängs marginal.

Under söndagen vann Wolfsburg också cupfinalen med 2–1 mot SC Sand. Med regnbågsbindel på armen lyfte lagkaptenen Nilla Fischer bucklan.

”Pokalvinnare 2017!” skriver hon på Instagram.

Herrarna slåss för överlevnad

Mycket festligare blir det inte för ett av världens bästa klubblag under våren. Föreningen meddelar att det traditionella besöket i rådhuset som brukar efterföljas av en ceremoni ihop med fansen är inställt.

Anledningen är att herrlaget kom trea från slutet i Bundesliga och på måndag kvalar för att hålla sig kvar. Herrarna har 1–0 från första mötet med Eintracht Braunschweig och behöver hålla undan för att inte rasa ner i andradivisionen för första gången på 20 år.

Firandet flyttas till hösten

”Egentligen är det en god tradition (...) att fira de vunna titlarna efter en framgångsrik säsong. Men hela Wolfsburg fokuserar på kvalet de här dagarna, vilket gör att den grönvita festen för damlaget avsiktligt flyttas till början av nästa säsong” skriver klubben på sin hemsida.

Nästa tunga uppdrag för Nilla Fischer är i sommar då EM drar i gång. Sverige inleder mot Tyskland 17 juli.