Bakslaget: Pa Konate missar U21-EM

FOTBOLL

HELSINGBORG. Pa Konate missar U21-EM. 

Häckens Egzon Binaku ersätter Malmöbacken och får därmed debutera.

– Jag lider naturligtvis något otroligt med Pa, säger förbundskapten Håkan Ericson. 

Foto: J RGEN JARNBERGER / BILDBYR N
Pa Konate.

Håkan Ericson presenterade truppen till U21-EM förra veckan. Malmös Pa Konate fanns med i truppen trots att han dragits med en lårskada den senaste månaden. Förbundskaptenen visste att det var en chansning att ta med backen och när det svenska laget samlades i Helsingborg på nationaldagen fanns Konate inte med. 

– För det första lider jag naturligtvis något otroligt med Pa. Han har varit med oss under lång tid i U21, var med hela förra EM:et utan att spela en minut, har spelat mycket i det här kvalet, och jag hade gärna sett honom vara med i konkurrens om en startplats som vänsterback, säger förbundskapten Håkan Ericson och fortsätter:

– Malmö har varit tydliga en längre tid med att det här inte kommer att gå, men vi ville gör en sista koll även med vårt fysteam och har kommit fram till samma slutsats att det här är alldeles för kort tid. Jag hoppas att Pa är återställd och spelbar i Malmö så fort som möjligt.

Debutant i truppen

Häckens Egzon Binaku plockas nu in i truppen och finns med redan på tisdagens träning. 

– Ja, nu får vi hälsa Egzon välkommen in i truppen och som debutant här i U21 nu får vara med och fightas om en plats. Ibland är det lite sena lösningar som kan bli succé och kanske kan det här bli det igen, säger Ericson. 

Sverige möter Danmark i en träningsmatch på lördag klockan 14.00. EM i Polen avgörs 16–30 juni.