Till sist sa brorsan: 'Du måste läsa det'

Linnér om supportrarnas kärlekskupp: De tog sitt ansvar

Foto: Bildbyrån
Oscar Linnér.
FOTBOLL

Efter två tavlor mot Jönköpings Södra började hård kritik riktas mot AIK:s målvakt Oscar Linnér.

Men samtidigt som 20-åringen isolerade sig hände något.

– Till slut sa min bror att ”Oscar, du måste gå in och läsa hur mycket stöd du får på Instagram”.

Det var ett hårt pressat AIK efter andra raka förlusten i allsvenskan – denna gång mot Jönköpings Södra. Syndabock blev målvakten Oscar Linnér efter två tveksamma ingripanden.

”Värmande och motiverande läsning”

Men efter att orden i målvaktens riktning inledningsvis varit hårda på sociala medier ändra de form. Istället för att kritisera började fansen istället stödja och hylla 20-åringen i kommentarer på hans Instagram-konto.

– Jag försökte stänga av så mycket som möjligt men till slut sa faktiskt min brorsa att ”Oscar du måste gå in och läsa hur mycket stöd du får på Instagram”. Så jag gjorde det och det är klart det var trevlig läsning, värmande läsning och motiverande läsning, säger Linnér och fortsätter:

– Jag har faktiskt försökt stänga av så mycket som möjligt de här dagarna för att fokusera på min egen insats och tänka vad jag ska göra bättre istället för att lägga fokus på sånt där men det är klart att det är fantastiskt att folk runtomkring mig och runt klubben visar stöd när det går lite tyngre. Det är då stödet betyder som mest.

”Tog sitt ansvar”

Linnér hyllar nu supportrarna som han menar tog sitt ansvar för klubbens bästa och genom sitt agerande bäddade för segern mot Sirius.

– Vi är en klubb, alla har ett ansvar. Vi spelare har ett ansvar att vinna matcherna och samtidigt så har supportrarna ett ansvar att hjälpa oss att vinna matcherna. Att få stöd i ryggen när det går tungt – det är att ta ansvar från deras sida och de hjälpte oss att vinna matchen i dag. Lika bra insats som grabbarna i laget gjorde lika bra insats har de gjort.

ARTIKELN HANDLAR OM