Antonio Colak

Colak kan hamna i Dinamo Zagreb

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

MFF:s succéman Antonio Colak kan vara förlorad för klubben.

Kroatiska och grekiska uppgifter gör gällande att Dinamo Zagreb vill värva anfallaren, vars låneavtal med Malmö löper ut.

PAOK:s prislapp? Cirka 35 miljoner kronor, skriver Sportske Novosti.

Antonio Colaks lånesejour i Malmö FF har varit en succé.

14 mål i allsvenskan, delad tvåa i skytteligan och direkt avgörande insatser i kvalet till Champions League har gjort att skåningarna har varit och är fortsatt måna om att behålla anfallaren.

Colak själv har inte heller gjort någon hemlighet av att han gärna stannar i Malmö.

– Det är en fråga många ställer sig, men jag tror alla vet svaret. Ni ser hur glad jag är här och hur bra jag presterar, sa han tidigare i somras.

Diskussionerna har fortsatt vara intensiva under hela hösten, samtidigt som både Colak och MFF varit positiva till en fortsättning.

Colak kan hamna i Dinamo Zagreb

Nu ger sig andra intressenter in i leken.

Kroatisk och grekisk press gör gällande att Dinamo Zagreb, som just nu har anfallsproblem, är sugna på att plocka in Colak permanent. PAOK, som Colak gick till efter målsuccé i Rijeka, uppges vilja ha cirka 35 miljoner kronor (3,5 miljoner euro) för sin anfallare och Dinamo uppges redo att möta kravet. Även en möjlighet om lån diskuteras, även om PAOK mest ska vara intresserade av en försäljning, skriver Sportske Novosti.

Samtidigt har Malmö FF och PAOK en överenskommelse om en utköpsklausul på 30 miljoner kronor (3 miljoner euro) där skåningarna ännu inte lämnat besked om den kommer att aktiveras eller inte.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Antonio Colak

LÄS VIDARE

Genomgång: Så mycket är ditt lag i allsvenskan värt

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Antonio Colak

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll

Fotboll