Janssons knep – så ska han få Eriksen att stanna

I sommar kan Christian Eriksen lämna Brentford.

Men om lagets svenske lagkapten, Pontus Jansson, får bestämma är Eriksen kvar även nästa säsong – och mittbacken berättar nu sitt knep för övertyga sin danske kamrat.

– Det är ett av mina projekt, säger Pontus Jansson.

Två assist och ett mål har Christian Eriksen producerat på sju Premier League-matcher för Brentford.

Till sommaren går danskens kontrakt ut med Londonlaget och han är fri att lämna som Bosman.

För att övertyga Eriksen till en fortsättning har lagets svenske mittback, Pontus Jansson, kommit till undsättning.

– Det är ett av mina projekt. Att äta tidiga frukostar med Christian varje morgon för att övertyga honom att stanna. Han har inte tagit ett beslut än, så vi får se vad som händer, säger Pontus Jansson skämtsamt enligt The Sun-reportern Isabelle Barker.

Gjorde mål i landslagscomebacken

Christian Eriksen drabbades av ett hjärtstillestånd under sommarens EM. Han tvingades att operera in en slags defibrillator, som ska reagera på ojämn hjärtrytm i tid.

Ingreppet stoppade dansken från fortsatt spel i hans italienska klubb Inter eftersom det italienska ligasystemet inte tillåter spelare att spela med en inopererad hjärtstartare.

I stället gick flyttlasset till England och Brentford i januari.

287 dagar efter hjärtstoppet gjorde Eriksen comeback för det danska landslaget och blev målskytt direkt i 2–4-förlusten borta mot Nederländerna.

– Jag är glad att jag kan stå här och att allt gick bra. Jag är fortfarande samma fotbollsspelare och vill fortfarande vinna, sa Eriksen efter matchen.

Vart Christian Eriksens fotbollskarriär fortsätter efter säsongen återstår att se.

Danskens nuvarande klubb, Brentford, ligger tolva i Premier League.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.