Mardrömsmatchen – fick kalla på ambulanser tre gånger

Ambulansen fick rycka ut tre gånger till samma match.

Hällbybrunns IF fick tre skräckskador i samma halvlek i söndagens match mot Viljan U.

– Det var ju som ”taxi var god dröj”, säger Hällbys tränare Tony Bird.

Det var under söndagen som Hällbybrunns IF åkte till Larslunda IP i Strängnäs för att möta Viljan U i damtrean.

I första halvlek var allting lugnt och de gästande Hällbybrunn hade tagit ledningen med 2–0. Men tio minuter in i andra halvlek började mardrömmen. På andra sidan planen från tränaren Tony Bird så ligger bortalagets 31-åriga lagkapten Ellinor Brink ner i konstgräset.

– Hon brukar alltid kunna resa sig efter en smäll. Men hon hade fått en smäll på nacken och ryggen så hon hade lite andningsnöd. Vi var livrädda för att det var en allvarlig nackskada. Det tog lång tid för henne att komma av planen och till slut ringde vi den första ambulansen, som kom tio minuter senare, säger Tony Bird.

Ambulans nummer två

När Tony sedan vänder sig om hör han ett skrik från mittplan. Där ligger nästa tjej. Så Tony får gå fram till ambulanspersonalen och knacka dem på axeln

– Jag sa att ”ni får nog gå ut på planen och titta till henne, för det är ännu värre där ute ”. Hon var dessutom livrädd för allt som hade med sjukvård att göra, berättar Tony.

Gabriella Rombing, lagets 23-åriga försvarare hade brutit nyckelbenet. Det var då dags att ringa nästa ambulans. Nu stod alltså två ambulanser mitt på Larslunda IP. Rombing fick lustgas och efter en nästan en halvtimme kom hon in i ambulansen.

”Bara att ringa ambulansen igen”

När hon väl åkte iväg i ambulansen tog det bara fem, sex minuter innan nästa back, Saga Lund, 24, låg skadad med en knäskål som hade hoppat ur sitt läge.

– Hon har haft en liknande skada tidigare och kom nyss tillbaka från den efter ett och ett halvt år. Det är otroligt tråkigt. Men det var bara att ringa ambulansen igen. De undrade vad vi höll på med där borta? Det var ju som ”taxi var god dröj”. Så den första ambulansen fick vända och komma tillbaka, säger Tony och skrattar.

Ellinor som skadat sig först hade bestämt sig för att inte åka med i den första ambulansen.

”Inte kul längre”

Det var då åtta, nio minuter kvar av matchen. Tränarna tittade på varandra, och med samråd av domaren bröt de sedan matchen. Hällbybrunn fick vinsten och ligger trea i damtrean med två matcher färre spelade. Men Tony Bird erkänner att redan tidigare i matchen kände han att det inte var värt att fortsätta spela.

– Det viktigaste var, kände jag, att spela av matchen. Jag struntade i om vi spelade bra eller inte. Matchen betydde egentligen ingenting i det läget, man tänkte ju bara på tjejerna. Både vi och viljan tyckte inte att det där var kul längre, säger Tony Bird.

Ellinor Brink som skadade nacken har nu fått åka till läkare och ska få vila för att se om smärtan släpper.

Men både Gabriella Rombing och Saga Lund kommer vara borta resten av säsongen, berättar Tony.

Tony hoppas att de nu kan få undvika fler skador och plocka så många poäng som möjligt under de resterande sex matcherna för att ta sig tillbaka till damtvåan. Divisionen som de åkte ur förra säsongen.

– Fler skador vill vi absolut inte ha. Vi siktar ändå på att vinna serien och de andra kommer nog spela för de skadade tjejerna för att fixa det här, säger Tony Bird.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN