Zlatans chock i ”voodoo-bråket”

Därför brast det för Zlatan

Uppdaterad 2021-12-03 | Publicerad 2021-12-02

Det blev rubriker världen över.

Nu talar Zlatan Ibrahimovic ut om det uppmärksammade ”voodoo-bråket” med Romelu Lukaku.

– Jag blev chockad av hans personliga påhopp, säger ”Ibra”.

Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku var lagkamrater i Manchester United, hade samma agent och beskrevs som vänner vid sidan av planen. Så när storstjärnorna rök ihop i ett storbråk under fjolårets Milano-derby blev det förstås en jättesnackis.

Eftersom matchen spelades inför tomma läktare hördes tydligt vad som sades, och det som väckte mest uppmärksamhet var Zlatans så kallade ”voodoo-attack”.

– Ropa efter din mamma. Gå och gör din voodoo-skit, hördes han väsa mot Lukaku.

I en intervju med Corriere della Sera berättar han nu om upprinnelsen till bråket.

– Han (Lukaku) började käfta med (Alessio) Romagnoli och (Alexis) Saelemaekers. Jag gick emellan för att skydda mina lagkamrater och då kom Lukaku med personliga påhopp. Jag blev chockad. Vi var ju lagkamrater i Manchester United, säger han.

Det var då det brast för Zlatan.

– Lukaku har ett stort ego, han tror att han är en mästare och en bjässe. Men jag växte upp i Malmös ghetto och när någon bröstar upp sig mot mig så svarar jag genom att sätta den personen på plats. Så jag tryckte på hans mest känsliga punkt: Hans mammas ritualer. Då flippade han ur.

”Mina vänner bad för mig”

Voodoo-referensen härstammar från att det tidigare florerat rykten om att Lukakus mamma utövar voodoo, och att Lukaku själv lyssnar på detta, vilket han själv förnekar.

Zlatan Ibrahimovic har aldrig trott på voodoo, men efter bråket med Lukaku fick han sig faktiskt en tankeställare.

– Jag är fortfarande väldigt skeptisk, men … vi förlorade det där derbyt, jag blev utvisad och kort efteråt blev jag skadad. Massa dåliga saker hände efter det där bråket. Kanske föll jag offer för Lukakus ritualer? Jag gick till och med till mina troende vänner och sa åt dem att be för mig, säger ”Ibra”.

”Hoppas vi möts”

Han och Lukaku har ännu inte rensat luften.

– Men jag hoppas att vi möts snart igen, för vi har saker att reda ut. Om vi ska mötas ute på gatan? Nej, vissa saker ska man lösa på planen. Och jag är inte den som hatar någon, särskilt inte Lukaku.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.