Christian Eriksen matchvinnare för Brentford: ”Gör skillnaden”

Publicerad 2022-03-12

293 dagar efter senaste poängen slog Christian Eriksen, 30, till igen.

Dansken hade stor del i Brentfords 2–0-seger mot Burnley.

– Eriksens vänsterfot avgör matchen, säger Erik Niva.

Det var 293 dagar sedan Christian Eriksen senast producerade en individuell poäng på en fotbollsplan. Men under lördagen slog den danske stjärnan till i sin tredje match för Brentford i återkomsten efter hjärtproblemen.

Mittfältaren slog inlägget som Ivan Toney nickade in 1–0 på för Brentford i 85:e minuten hemma mot Burnley.

Inspelet från vänster var perfekt inåtskruvat i helt rätt höjd och efter matchen var Sportbladets Erik Niva lyrisk i Viasats studio:

Första poängen sedan 23 maj

– Ivan Toney är mannen, absolut. Men Christian Erikson gör faktiskt skillnaden, säger Niva. Hans vänsterinlägg är den där blixten av kvalitet som förvandlade ett rätt torftigt 0-0-kryss till något betydligt roligare i Brentford.

Toney fastställde sedan slutresultatet till en blytung 2–0-seger för Brentford via en straff på tilläggstid.

Anfallaren har därmed gjort fem mål i de två senaste matcherna som gett Londonklubben två viktiga segrar på den nedre halvan av Premier League.

Men det är en dansk återkomst i poängprotokollet som skapar rubrikerna.

Senaste individuella poängen för Christian Eriksen kom med Inter 23 maj i fjol när han svarade för ett mål i 5–1-segern hemma mot Udinese.

Nu svarade han för ett assist som ledde Brentford till seger i danskens tredje match i återkomsten efter hjärtstilleståndet som han drabbades av 12 juni i somras under EM i Parken, Köpenhamn.

– Det är Christian Eriksens vänster som avgör matchen. Det är en smal sak för Ivan Toney att nicka in den bollen när den väl når fram. Inlägget gör målet, säger Erik Niva hos Viasat.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.