Bayern München och Manchester United jagar Blåvitts jättetalang

Publicerad 2024-05-21

GÖTEBORG. Han har imponerat stort under vårsäsongen.

I kväll scoutar några av Europas toppklubbar Malick Yalcouyé på plats. 

På Gamla Ullevi finns representanter för Bayern München, Manchester United, Bologna och FC Köpenhamn. 

– Vi vet om att det finns en stor nyfikenhet kring honom, säger Blåvitts tekniske direktör Ola Larsson.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Fjolårskrisen för IFK Göteborg har fortsatt in i 2024, med laget på en nästjumboplats inför kvällens möte med Mjällby.

Men ett positivt utropstecken har definitivt varit Malick Yalcouye, 18, som värvades in i vintras från ivorianska ASEC Mimosas. Mittfältaren hade då varit på plats i Göteborg vid tidigare tillfällen och sågs som en spännande talang för framtiden.

Men i stället har han under våren varit IFK Göteborgs bäste spelare och mycket talar för att han nu blir klubbens nästa försäljning, och den spelare som räddar den ekonomiska situationen hos Blåvitt.

Redan tidigare har det skrivits om att Liverpool och toppklubbar i Belgien och Portugal, studerar honom. Nu sällar sig ytterligare klubbar till den skaran. Och det är inga småklubbar. På Gamla Ullevis press- och VIP-läktare finns i kväll representanter för Bayern München, Manchester United, Bologna och FC Köpenhamn.

Malick Yalcouye jagas av storklubbar.

”Det börjar bubbla”

Yalcouyé, ursprungligen från Mali, har spelat från start i samtliga nio matcher i allsvenskan i år, och ingår förstås i startelvan även mot Mjällby i kväll. Hittills har det blivit ett mål för den snabbspringande mittfältaren, en målskörd som hade fördubblats om inte offsidemålet mot Sirius senast felaktigt hade dömts bort. Frågan är hur många matcher till det blir i den blåvita tröjan. Tekniske direktören Ola Larsson öppnade i Blåvitt+ i veckan för en försäljning.

– Det är väldigt mycket förfrågningar och de där förfrågningarna börjar bli mer eller mindre konkreta. Det börjar ju bubbla. Sen får vi se vad som kommer att hända. Men om det är så att vi behåller honom i sommar så är det ju en av våra absolut bästa spelare, så ingen är gladare än jag om vi får behålla honom, sa Larsson.
När Sportbladet träffar Larsson på Gamla Ullevi inför matchen bekräftar han intresset.

– Jag kan så klart inte kommentera vilka klubbar som är här eller vilka spelare som de följer. Men det är väl rimligt att tro att många av dem är intresserade av just Malick som du frågar om.

Hur stort är intresset?

– Vi vet om att det finns en stor nyfikenhet kring just honom. Men varken vi eller Malick har bråttom på något sätt.