AIK tappade poäng borta mot Örebro

Publicerad 2021-07-26

AIK missade chansen att haka på i den allsvenska toppen.

”Gnaget” tappade poäng borta mot tabelljumbon Örebro.

– Med så många avslut måste man göra fler mål, punkt, säger Sebastian Larsson efter matchen.

Jiloan Hamad såg länge ut att göra debut för Örebro SK. På förhand fanns han med i laguppställningen men 30-åringen tvingades avbryta uppvärmningen och debuten får där med vänta.

Istället fick Denis Collander, 19, starta för hemmalaget. Efter 26 minuters spel var det just Collander som inledde målskyttet. Nahir Besara lyfte in bollen i straffområdet och Collander utnyttjade slarv från AIK backen Erick Otieno och tryckte in 1–0.

Med trettiominuter kvar av matchen kom Nabil Bahoui högst på Sebastian Larssons hörna. Nicken gick i ribban och studsade ner precis bakom mållinjen. 1–1.

”Fruktansvärt besvikna”

Efter AIK:s kvitteringsmål hade båda lagen chanser att ta ledningen. Men det blev inga fler mål den här kvällen och matchen slutade 1–1 på Behrn Arena.

Efter matchen var Sebastian Larsson inte nöjd med att AIK bara lyckades göra ett mål på Örebro.

– En match där vi har 20-25 avslut, varav 10-15 måste varit inne i deras straffområde, det är för dåligt att bara få dit en, säger Sebastian Larsson efter matchen och fortsätter:

– Med så många avslut måste man göra fler mål, punkt.

Är det något du säger till de offensiva spelarna?

– Inte till de offensiva, utan till hela laget. Det handlar inte om att peka finger på något sätt, det har vi aldrig gjort. Det är jag inte ett dugg intresserad av. Men jag tänker inte stå här och säga att vi är nöjda nöjda med ett kryss.

Även AIK:s tränare Bartosz Grzelak var besviken efter matchen.

– Spelmässigt gör vi ingen dålig match, vi skapar tillräckligt mycket chanser för att göra fler mål. Däremot är vi fruktansvärt besvikna över att vi inte får med oss tre poäng.

Resultatet innebär att Örebro är kvar i botten av allsvenskan och AIK är fortsatt på en femteplats.

Följ ämnen i artikeln