Klart: Alexander Isak till Dortmund

avPer Bohman

DORTMUND. Sportbladets avslöjande är officiellt.

Alexander Isak har presenterats på Borussia Dortmunds hemsida.

– Vi är mycket glada över att han valde Borussia Dortmund, säger sportchefen Michael Zorc.

I lördags kunde Sportbladet avslöja att 17-årige supertalangen Alexander Isak nobbade Real Madrid för Borussia Dortmund.

Under söndagen var Isak nere i Tyskland för att skriva under kontraktet och färdigställa alla formella detaljer.

”Extremt talangfull”

Nu bekräftar Borussia Dortmund nyheten på sin hemsida. Den tyska storklubben är uppenbarligen nöjda med sitt kap.

– Alexander Isak är en extremt talangfull anfallare som många storklubbar i Europa skulle vilja kontraktera, säger sportchefen Michael Zorc till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi är överlyckliga att han har valt Borussia Dortmund. Både Dortmund och spelaren är övertygade om att den här affären har stor potential.

Klubben skriver i sitt pressmeddelande att faktumet att Isak fortfarande bara är 17 år gammal innebär vissa komplikationer.

”Det krävs ett särskilt tillstånd från Fifa, men alla parter i affären väntar sig att det ska bli klart inom kort”, försäkrar Dortmund.

”Stolthet och glädje”

Dortmund skriver också att Isak skrivit på ett långtidskontrakt med klubben, och att anfallaren får tröja nummer 14.

Huvudpersonens kommentarer?

Han är mycket glad.

– Det senaste året har varit obeskrivligt. Jag vill tacka AIK och fansen för alla år i klubben och jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden, säger Alexander Isak till AIK:s hemsida.

Isak berättar också i en tv-intervju på Dortmunds hemsida om varför han nobbade Real Madrid till förmån för Dortmund.

– Jag hade ett par olika bud att ta ställning till, men till slut kom jag fram till Dortmund är helt rätt ställe för en ung spelare som mig att utvecklas i.

– Först och främst: jag vill utvecklas. Jag är ung och jag vill ta nästa steg. Få en del speltid och försöka hjälpa laget.

Åker hem till Sverige

17-åringen är också medveten om vilka stora supporterkrafter som stöttar laget. Signal Iduna Park, som tar över 80 000 åskådare, har Europas kanske bästa tryck på läktarna.

– Jag hörde om den ”gula väggen”. Den verkar fantastisk. 80 000 på läktarna. Wow. Det kommer bli fantastiskt.

Enligt Sportbladets uppgifter åker Alexander Isak nu hem till Sverige under ett par dagar. Dortmund räknar att han är tillbaka hos sin nya klubb först i slutet av veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM