Bomben: Bangura till Dalkurd

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-01-11

Dalkurd FF har gjort en stjärnvärvning.

Klubben är överens med Mohamed Bangura, 27.

– Mina förväntningar på säsongen är att vi självklart ska ta steget upp till Allsvenskan, säger Bangura till Dalkurds hemsida.

Följ ämnen

I slutet av 2016 bröt Mohamed Bangura sitt kontrakt med kinesiska Dalian Yifang. Anfallaren, med ett förflutet i AIK och Celtic, har hittat en ny klubbadress.

Succélaget Dalkurd FF, som slutade fyra i superettan i fjol, har lyckats plocka in anfallaren. En riktigt stark värvning med tanke på att han 2015 stod för åtta mål på 30 allsvenska framträdanden.

Skrivit på ettårskontrakt

Anfallaren har skrivit på för ett år med Dalkurd FF.

– Vi är mycket stolta över att presentera Mohamed Bangura som den senaste medlemmen av Dalkurdfamiljen. Förutom tonvis med erfarenhet får vi i Bangura en stark och skicklig spelare som passar väl in i det sätt som Dalkurd vill bedriva sin fotboll. Att han utöver detta är en toppenkille både på och utanför plan gör att han kommer smälta in i laget på nolltid, säger Dalkurds tränare Poya Asbaghi till hemsidan.

Vill nå allsvenskan

Bangura är inställd på att försöka skjuta upp laget till allsvenskan.

– Känns mycket bra att ha kommit till Dalkurd. Jag kommer till en ung förening med ambitioner att spela högre upp i seriesystemet. Jag har sett Dalkurd spela fotboll och det är ett sätt jag föredrar att spela fotboll på. Mina förväntningar på säsongen är att vi självklart ska ta steget upp till Allsvenskan. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och jobba hårt för att nå dit. Har en hälsning till fansen och det är att vara positiva och ge oss stöd säsongen ut. Jag är övertygad om att vi kan fortsätta den här resan tillsammans och på så sätt åstadkomma nya triumfer. Jag önskar dessutom alla en god fortsättning på det nya året. Vi ses på läktarna!, säger Mohamed Bangura.

Dalkurd gjorde nyligen klart med Norrbys målspruta Richard Yarsuvat.