Magnus Pehrsson

Här gör Pehrsson sin första Malmö-träning

Av: 

Eric Persson

FOTBOLL

MALMÖ. Malmö FF:s nye tränare Magnus Pehrsson har gjort sin första träning.

Efter det uppmärksammade uppbrottet med Djurgården planerar han för nya allsvenska tag.

– Jag har reflekterat en del, för det var ett onormalt sätt att sluta på, säger han.

Svenska mästarna Malmö FF har sparkat igång säsongen. Under tisdagskvällen genomförde laget säsongens första fotbollsträning och den nye tränaren Magnus Pehrsson presenterades inför de 1 570 åskådarna på Malmö IP.

Bengaler tändes, ramsor sjöngs – och supportarna höll fram en banderoll med texten: ”Vinnarkulturen sitter i betongen – i år tar vi guld för tjugonde gången”.

Det finns krav på Magnus Pehrsson.

– Jag visste att det skulle vara stort intresse och det är väldigt roligt att få en sån start. Det visar vilket engagemang som finns, säger Pehrsson.

40-åringen, som är född i Malmö men uppväxt i Stockholm, lämnade Djurgården under uppmärksammade former våren 2013. Han tvingades utstå hot och avgick tillsammans med dåvarande ordföranden Tommy Jacobsson.

”Fått erfarenhet”

Nästan fyra år senare, efter tre år som förbundskapten för Estland, känner Pehrsson att han är annorlunda som tränare.

– Jag har fått erfarenhet av massa olika saker. Slutet på förra sejouren med Djurgården, och det uppbrottet, fick mig så klart att reflektera en del för det var ett onormalt sätt att sluta på.

Han fortsätter:

– Och att vara förbundskapten i tre år och få så mycket tid att ta intryck och vara med om internationellt spel… Jag känner att jag har fått många nya erfarenheter.

Nu har han kommit till Malmö FF, mästarlaget som ska kvala till Champions League. Men efter fiaskot i Svenska cupen mot Landskrona BoIS i somras är MFF en av få elitklubbar som missar cupens gruppspel och därmed inte spelar några tävlingsmatcher inför den allsvenska premiären i april.

– Man får gilla läget, och jag gillar läget. Jag kan se fördelar i att några viktiga spelare är tillbaka först om ett tag, säger Pehrsson.

Stjärnor som Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Johan Wiland och Magnus Wolff Eikrem kämpar alla mot skador.

Publisert:

LÄS VIDARE

ENKÄT: De har bästa arenan i allsvenskan

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Pehrsson

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll