Nobbade El Clásico – för första gången på 20 år

Franck Kessié hjälte för Barcelona mot Real Madrid

Publicerad 2023-03-19

Florentino Pérez var inte på plats – för första gången på 20 år.

Real Madrids president fick titta på tv när Franck Kessié blev hjälte för Barcelona i El Clásico.

Barça har nu tolv poängs försprång ner till Real Madrid.

Barcelona har ett allt hårdare grepp om ligatiteln efter segern i söndagens match mot Real Madrid.

Ronald Araújos självmål i den nionde minuten gav ingen bra start men Sergi Roberto kvitterade med sitt första El Clásico-mål i den långa Barcelona-karriären.

Franck Kessié hjälte

Marco Asensio jublade för ett avgörande Real Madrid-mål med ungefär tio minuter kvar av matchen, men när VAR-domarna drog linjer dömdes målet bort för offside efter ett par minuter.

I stället var det Franck Kessié som kunde placera in ett avgörande mål för Barcelona på tilläggstid.

El Clásico var en ”måstematch” för Real Madrid, som nu är tolv poäng bakom Barcelona i toppen av La Liga med tolv matcher kvar att spela.

Nobbade match och lunch

För Real Madrids mångårige president Florentino Pérez var matchen en ovanlig upplevelse. Han nobbade nämligen att vara på plats på El Clásico för första gången på 20 år, rapporterar den spanska tidningen AS.

I februari kom uppgifter om att Barcelona utreds för en mutskandal och Real Madrid har meddelat att man ska delge information i utredningen.

Enligt AS är det också Real Madrids beslut som har lett till att de båda klubbpresidenterna, Joan Laporta och Florentino Pérez, ställde in sin traditionsenliga lunch inför El Clásico.