Officiellt: Benzema missar hela VM

Uppdaterad 2022-11-21 | Publicerad 2022-11-19

Karim Benzema klev av den första franska träningen skadad.

Nu missar superstjärnan hela VM.

”Jag måste tänka på laget” skriver Benzema på Instagram.

Fotbolls-VM 2022: Spelschema och tv-tider

Redan inför mästerskapet har Real Madrids storstjärna Karim Benzema, 34, dragits med skadebekymmer.

Under lördagen klev han av den första franska lagträningen skadad och många befarade att premiären mot Australien var i fara.

PLUS: Profilernas tips: Så slutar fotbolls-VM 2022

Det var värre än så.

Benzema missar VM

Sent på lördagskvällen bekräftade franska fotbollsförbundet att Benzema – som fick ta emot Ballon d'Or som världens bäste spelare för några veckor sedan – missar hela mästerskapet. En skada i vänster lår sätter stopp för stjärnans medverkan.

”Jag ger aldrig upp. Men i kväll måste jag tänka på laget, vilket jag alltid gör. Jag lämnar så att någon annan kan ta min plats och hjälpa laget att göra ett bra VM. Tack för ert stöd” skriver Benzema på Instagram.

– Jag lider extremt mycket med Karim som har sett detta VM som sitt stora mål, säger förbundskapten Didier Dechamps i ett uttalande.

Dras med flera skador: Enorm utmaning

Förbundskaptenen Didier Deschamps har till imorgon, söndag, på sig att göra förändringar i truppen i händelse av skador.

Sedan tidigare har Christopher Nkunku skickats hem från Frankrikes trupp på grund av skada. Även N’Golo Kanté, Presnel Kimpembe och Mike Maignan missar Frankrikes mästerskap.

– Trots denna nya smäll för det franska landslaget har jag fullt förtroende för mitt lag. Vi kommer göra allt för att ta oss an denna enorma utmaning som väntar oss, säger Deschamps.