Eriksson målskytt i debuten för Chelsea

Foto: Alloverpress
Magdalena Eriksson nickar in bollen mi mål.
FOTBOLL

Vilken drömdebut, Magdalena Eriksson!

På nya arenan Kingsmeadow stod Chelseas back för ett mål och en assist.

– Det var en fantastisk dag, säger hon.

Så spelas VM-kvalet 00:39

I mitten av juli skrev Linköpings lagkapten Magdalena Eriksson på för Chelsea. Hon anslöt efter EM och acklimatiserade sig snabbt till den nya miljön, men ådrig sig under en träningsmatch mot Bayern München en mindre bristning i höften.

24-åringen avstod VM-kvalet mot Kroatien men stod på planen i ligapremiären mot Bristol City på nya hemmaarenan Kingsmeadow.

Eriksson spelade till vänster i den 3–4–3-formation som dirigerades bakifrån av målvakten Hedvig Lindahl. Backen tog kantfrisparkar och klev fram på hörnor.

”En väldigt fin hörna”

Vid ställning 3–0 hann hon först på en hörna och nickade in fyran. Och strax före slutsignalen lyfte hon en frispark till Gilly Flaherty som prickade in avslutande 6–0.

– Otroligt kul att få en så pass bra start på säsongen. Vi har haft en lång försäsong jämfört med andra ligor, så det var skönt med en så övertygande vinst, säger Eriksson.

Hur var det att göra mål direkt?

– Det var en väldigt fin hörna som jag nickade in. Det är kul att få göra mål i debuten.

”Bästa möjliga vård”

Och arenan?

– Häftig. Vi har fått vår alldeles egen arena som vi bara delar med vårt U23-killag. Det är väldigt stort. Det var en fantastisk dag med sol och varmt väder och mycket folk.

Frågan kanske är dum efter en sådan debut, men hur har du kommit in i laget?

– Väldigt bra. Skadan var ett bakslag, men jag fick bästa möjliga vård och kom snart tillbaka utan att ha tappat så mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM