Allsvenske spelaren släpps på fri fot

Uppdaterad 2018-01-11 | Publicerad 2017-10-01

Den allsvenske spelaren som misstänktes för våldtäkt mot barn och försök till våldtäkt släpps på fri fot.

Det beslutade rådmannen vid tingsrätten under söndagsförmiddagen.

Misstanken mot mannen kvartstår dock, men brottsrubriceringen har mildrats till misstänkt på sannolika skäl för sexuellt utnyttjande av barn i två fall.

Följ ämnen

Den allsvenske spelaren anhölls under torsdagen och har varit frihetsberövad sedan dess. Mannen var misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn och ett försök till våldtäkt.

I dag hölls häktningsförhandling mot honom. Rådmannen beslutade att han ska släppas på fri fot, då rådmannen anser att det inte finns möjlighet för att påverka utredningen nämnvärt.

Allsvenske spelaren är fortfarande misstänkt, men dock mildras brottet till misstänkt på sannolika skäl för sexuellt utnyttjande av barn i två fall.

”Medger att han haft sex”

När rådmannen frågade om mannens inställning framkom det att han erkänner att han har haft sex med offret men inte ansett att det ska ha varit ett brott.

– Han medger att han har haft sex med målsäganden. Men menar att det saknas subjektiva förutsättningar för brott, säger försvarsadvokaten.

Inget våld eller hot

De misstänkta sexuella övergreppen uppdagades när målsägande kom in till polisen tillsammans med en anhörig och anmälde det som inträffat.

Det ska inte ha varit något våld eller hot om våld i samband med övergreppen.

– Jag har inte påstått att det är frågan om våld eller hot om våld, säger kammaråklagaren på presskonferensen efteråt.

Kammaråklagaren förklarar att spelaren fortfarande är misstänkt för ett tredje brott - försök till våldtäkt. Här ansåg tingsrätten att misstankegraden skulle sänkas till skäligen misstänkt.

Vidare menar man att fotbollspelaren borde känt till att flickan var under 15 år eftersom de känt varandra en tid och bland annat har haft kontakt via sociala medier.

Klubben vidhåller sitt beslut att stänga av spelaren även efter dagens häktningsförhandlingar.

– Misstankarna är fortfarande väldigt allvarliga, avstängningen kvarstår, säger klubbledaren i C More.

Följ ämnen i artikeln