”En av de sjukaste händelserna”

Foto: Bildbyrån
Arkivbilder
FOTBOLL

Spelarna trodde inte sina ögon.

Tollarp förlorade med 2–0 sedan domaren nickat in ett ett mål för motståndarna.

– Man har varit med om en del fotbollsmatcher i sitt liv, men detta är en av de sjukaste händelserna, säger Tollarps tränare Mattias Thurban till Kristianstadsbladet.

Alla baklängesmål är tunga, men frågan är om inte Tollarps IF i division 5 östra Skåne åkte på årets värsta. Kristianstadsbladet rapporterar om säsongens märkligaste mål.

”Det kom ett hårt inspel från kanten”

Spjutstorps IF ledde redan med 1–0 när de gick till anfall mot Tollarp.

– Jag hade precis blivit utbytt och var ganska långt ifrån situationen. Men som jag uppfattade det var det en tilltrasslad situation i vårt straffområde, det slutade med att en av deras spelare tog med sig bollen mot kortlinjen och slog in ett hårt inspel mot straffpunkten, säger Tollarps spelande tränare Mattias Thurban för Kristianstadsbladet.

”Han var felplacerad, men...”

När inlägget flög in i straffområdet stod domaren placerad vid straffpunkten. Han ska han försökt flytta på sig men hann inte. Följden? Bollen tog klockrent i skallen på domaren som – till sin förtvivlan – skarvade in den bakom Tollarps målvakt.

Domaren beklagar det inträffade

Domaren betraktas som ”ett dött ting i spelet”, vilket gör att målet inte kan dömas bort.

– Jag tycker att han är felplacerad, men samtidigt kommer bollen fort. Man har varit med om en del fotbollmatcher i sitt liv, men detta är en av de sjukaste händelserna. Det är synd att det var 2–0-målet, det blev lite matchavgörande, säger Mattias Thurban.

Kristianstadsbladet har varit i kontakt med domaren som ”beklagar det inträffade” och tycker att det var en ”olyckshändelse.”

Spjutstorps vann till slut matchen med 4–0.

ARTIKELN HANDLAR OM