Publicerad:
Uppdaterad:

Konkurrenterna jublar efter MFF:s poängtapp

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Oväntat poängtapp för Malmö mot Sirius.

Då jublar de allsvenska toppkonkurrenterna.

– Det var väldigt skönt, säger AIK:s Daniel Sundgren.

Malmö såg ut att gå mot en bekväm trepoängare hemma mot Sirius i lördagens toppmöte på Swedbank Stadion.

Men Uppsalalaget kom tillbaka från tvåmålsunderläge och ordnade 3–3 när Philip Haglund nickade in 3–3 i den 89:e minuten.

Ett resultat som toppkonkurrenterna AIK och IFK Norrköping inte hade något emot.

– Det var ju väldigt skönt att ingen av dem fick tre poäng. Nästan det bästa som kunde hända. Tabellen ljuger inte. Om vi ska komma ikapp så måste Malmö tappa och vi måste vinna alla matcher. Det är inte svårare än så, säger AIK-yttern Daniel Sundgren.

”Den som säger annat ljuger”

Malmö har nu sju poäng till godo på IFK Norrköping. AIK har dock en match mindre spelad och kan, vid seger i morgon just mot ”Peking”, minska gapet till sex pinnar.

– Klart att man kollar tabellen, den som säger något annat ljuger. Det blir oerhört viktigt i morgon, men så är det med alla matcher.

IFK Norrköpings Niclas Eliasson såg Sirius sena kvittering på tv:n och gladde sig även han.

– Man trodde Malmö skulle ta det, men Sirius gjorde det bra. Det var kul.

– Tappar Malmö poäng samtidigt som vi gör vårt jobb och vinner i morgon är det bara positivt, säger han.

Återkomst för Eliasson

Tunga poäng på spel på Friends Arena under söndagen, alltså. Och AIK går in med en god känsla, inte minst med tanke på hur det slutade mellan lagen på samma plats förra säsongen.

– Vi går in med goda vibbar. Förra året slog vi dem med 6–0, även om vi inte har riktigt samma spelare nu. Vi ska försöka bjuda publiken på rolig fotboll och spela lite mer offensivt än tidigare, säger Sundgren.

Niclas Eliasson missade den förnedrande förlusten förra hösten och återvänder till Friends för första gången i allsvenskan sedan han permanent lämnade AIK i fjol.

– Den matchen har vi glömt, det är ingenting vi tänker på, säger Eliasson som ser fram emot att återvända till nationalarenan.

– Man har många kompisar kvar i laget så det blir ju speciellt. Men när domaren väl blåser i gång är det ingenting man tänker på. Då gör vi bara allt för att ta hem tre poäng till Norrköping.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: