”Om man kan säga det utan att Pia skjuter mig...”

Avslappnat Sverige inför Tysklandsmatchen

FOTBOLL

BREDA. Sverige ställs mot Tyskland direkt i premiären.

Den här gången handlar det inte om att vinna eller försvinna.

– På det sättet är det kanske lite mer avslappnat, om man kan säga det utan att Pia skjuter mig sen, skojade kaptenen Caroline Seger på presskonferensen inför matchen.

Sverige stöter på tuffast möjliga motstånd direkt i morgondagens EM-premiär när ’omöjliga’ Tyskland väntar.

De svenska spelarna har inför mästerskapet fått prata mycket om mardrömstrenden mot tyskorna som de inte vunnit över i mästerskap sedan 1995.

Men kvällen innan match var det en avslappnad och skämtsam svensk duo i Pia Sundhage och kaptenen Caroline Seger som tog plats på presskonferensen i matcharenan i Breda.

– Stämningen är viktig för vår del och har varit under många år och lång tid. Den gör att vi känner oss väldigt avslappnade och vi vet när vi kan vara det och när "on"-knappen måste vara på. Det känns som ett signum för vår del. För oss är det väldigt viktig att vi håller ihop som lag, för då kan slå även de bästa, säger Seger.

”Lite mer avslappnat”

32-åringen menar att hon på ett sätt kan ta med en avslappnad känsla in mot den tuffa premiärmatchen.

– Nu är det inte vinna eller försvinna på samma sätt. På det sättet är det kanske lite mer avslappnat, om man kan säga det utan att Pia skjuter mig sen. Men det är klart att det är en viktig match för vår del, säger hon och fortsätter:

– Vi har två andra gruppspelsmatcher som också är viktiga så får vår del handlar det mer om att få en bra start och en bra känsla i gruppen. Vårt drömmål är såklart att börja bra mot Tyskland som vi inte slagit i ett mästerskap.

Matchen mellan Sverige och Tyskland startar 20.45 under måndagen.