”Bryr mig inte om vad Lasse säger”

FOTBOLL

OSLO. Lars Lagerbäck gjorde sitt för att piska upp stämningen.

Men Janne Andersson vägrar spela samma spel.

– Jag bryr mig inte om sånt, slår Sveriges förbundskapten fast.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Janne Andersson.

Efter den sensationella 2-1-segern mot Frankrike i fredags väntar nu en träningslandskamp mot Sveriges tidigare förbundskapten – tillika Janne Anderssons tidigare ”bollplank” – Lars Lagerbäck.

När Lagerbäck slog sig ner på podiet i Ullevål Stadions pressrum på måndagen gjorde han sitt för att piska upp stämningen inför ”grannkampen” och slog fast att han gärna knäpper Janne Andersson på näsan.

– Jag går gärna fram till Janne och sträcker fram näven och gratulerar till en förlust efter matchen i morgon, sa Lars Lagerbäck.

”Bryr mig inte”

Hur Janne Andersson kontrar?

Så blygt det bara går…

– Det får han (Lagerbäck) gärna göra. Det har jag inga problem med. Jag bryr mig inte om sånt. Det finns ingen prestige på det sättet för mig. Varje match lever sitt eget liv. Vem som står på andra sidan, utifrån det perspektivet, är ganska ointressant för mig faktiskt, säger Andersson.

”Styr inte med joystick”

Han har förstås koll på Lars Lagerbäck som fotbollstränare, men sämre koll på just det här norska landslaget.

– Jag har sett väldigt lite av Norge.

Kan du överraska Lasse tror du?

– Jaja, det är fotboll vi pratar om. Som sagt, varje match lever sitt eget liv. Man har en grundstruktur i sitt spel – det kan gälla anfall eller försvar – sen är det spelarna ute på planen som tar ansvar och värderar sina lägen. Vi tränare sitter ju inte med ”joystick” och styr dem. Så utifrån det perspektivet hoppas jag att det kan komma jättemånga överraskningar, säger Blågults förbundskapten.

Foto: Nesvold, Jon Olav / TT NYHETSBYRÅN
Lagerbäck.