Retas med Mellberg i Terrys presentation

Publicerad:
1 av 2 | Foto: TT & Aston Villa

FOTBOLL

Chelsea-ikonen klar för Championship-klubb

Efter 19 år i Chelsea lämnar John Terry klubben.

När 36-åringen på måndagen presenterades för Aston Villa gjorde klubben det med en passning till bland annat svenske Olof Mellberg.

John Terry lämnar Chelsea som färsk ligamästare och en av klubben största ikoner genom alla tider. Försvararen har sedan debuten 1998 gjort rekordmånga 713 ligamatcher – varav 578 som lagkapten.

”Beundrat på avstånd”

Nu fortsätter karriären i Aston Villa sedan kontraktet med Chelsea löpt ut. 36-åringen skrev på måndagen på ett ettårskontrakt med Birmingham-klubben som kommande säsong huserar i engelska andraligan Championship.

– Det här är en klubb jag beundrat på avstånd i många år. De har en fantastisk anläggning och en av de bästa arenorna i landet samt en bra spelargrupp och en erfaren och framgångsrik manager i Steve Bruce, säger Terry till klubbens hemsida.

Retades med Mellberg

När Aston Villa presenterade prestigevärvningen valde de också en lite nyskapande metod. På sitt Twitter-konto spelade klubben upp en påhittad chatt-konversation mellan ägaren Tony Xia, managern Steve Bruce och spelagruppen.

Efter att Xia avslöjat att Terry är klar svarar spelaren Gabriel Agbonlahor ”det måste vara den bäste försvararen vi någonsin haft i den här klubben”. Aston Villa visar sedan hur gamla försvarsprofiler som Martin Laursen, Paul McGrath och svenske Olof Mellberg lämnar chattgruppen i besvikelse.

Mellberg spelade för Aston Villa 2001-2008.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.