Legendarens sågning av den moderna fotbollen

Foto: ANDREW MEDICHINI / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Att få följa fotbollens stjärnor på sociala medier har blivit vardag i den moderna fotbollen.

En vardag som gått alldeles för långt enligt vissa.

– En del av det irriterar mig. Ibland vill jag dra till dem med ett basebollträ, säger Roma-legendaren Danielle De Rossi till Football Italia.

I dagens moderna fotboll är 33-årige Danielle De Rossi en udda fågel. Under hela sin seniorkarriär har han varit trogen en och samma klubb – Roma.

I en intervju med italiens media berättar De Rossi om sina framtidsplaner och att han börjar se slutet på sin egen spelarkarriär.

– När man når en viss ålder så tänker man när det är dags att slut. Vissa vill sluta tidigt, andra vid 40. Jag tänker mig nånstans mittemellan. Jag vill avsluta min karriär med största möjliga värdighet.

”Vill dra till dem med ett basebollträ”

Med 18 säsonger på högsta nivå har den italienske världs- och europamästaren spelat med flera generationer. Och han medger att vissa saker var bättre förr.

– När vi började var allt annorlunda. Nu kan en 20-åring som precis flyttats upp till a-laget ha fler Instagramföljare än Messi. När jag var ung sa de äldre att ’så var det inte på min tid’, säger De Rossi enligt Football Italia.

– Men jag måste medge att en del av det irriterar mig. När jag ser dem sända livevideos från omklädningsrummet på Instagram vill jag bara dra till dem med ett basebollträ... men de är 18 år gamla och om 20 år kommer de själva att klaga på ungdomarna. Sånt är livet och kommer alltid att vara.

ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A