”Jag har blivit blåst”

Blomqvist om förlorade miljonerna: Så mycket pengar finns det inte längre

Foto: Bildbyrån
Blomqvist spelade med Beckham i Manchester United.

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Jesper Blomqvist var en välbetald fotbollsstjärna i klubbar som Milan och Manchester United.

Men när 43-åringens medverkan i årets Let's Dance är över väntar ett vanligt nio till fem-jobb.

– Jag har blivit blåst, säger Blomqvist till Expressen om de förlorade miljonerna.

De svenska fotbollsfansen minns honom förmodligen bäst som den tekniske yttern med händerna gömda i tröjärmarna. Nu lär svenska folket känna honom som en av deltagarna i årets Let's Dance. Men när tv-programmet är över väntar ett vanligt jobb för den tidigare så firade landslagsstjärnan Jesper Blomqvist.

”Är inte akut kris”

För Expressen berättar 43-åringen hur fotbollsmiljonerna från karriären i IFK Göteborg, Milan, Parma, Manchester United, Everton, Charlton, Djurgården, Enköping och Hammarby försvunnit i dåliga investeringar.

– Det är inte akut kris i morgon, inte nästa vecka, kanske inte heller nästa år. Men det är inte så att jag kan lägga mig på sofflocket och göra ingenting. Inte för att jag vill det, men så mycket pengar finns det inte längre. Det hade kunnat göra det, om jag skött det bättre, säger Blomqvist till tidningen.

”Alldeles för godtrogen”

Blomqvist säger att han inte levt något slösaktigt liv men däremot blivit lurad på en hel del.

– Jag har blivit blåst. Det har varit någon agent, något spelbolag, någon förvaltare. Jag har gjort alldeles för många dåliga affärer, blivit lurad, gjort misslyckade investeringar, någon före detta sambo som har kostat... Jag har varit alldeles för godtrogen i många situationer, och då är det lätt att bli lurad.

– Nu har jag blivit extremt försiktig, ju mindre pengar man har desto mer rädd blir man om dem. När man har gott om pengar är det lätt att gå på känsla, investera i något som låter trevligt utan att vara speciellt noggrann. Åtminstone gjorde jag så, och det kan jag ångra. Men det är absolut inte synd om mig på något sätt.

MISSA INTE! Läs allt om innehållet här.

ARTIKELN HANDLAR OM