”Bara att köra ner huvudet i sanden”

Elfsborg tappade segern i slutminuterna

Foto: Therese Ny/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Mängder av chanser och fem minuter från seger.

Då fick Elfsborg nöja sig med 1–1 borta mot Sundsvall.

– Det är bara att köra ner huvudet i sanden, säger Jesper Karlsson, som låg bakom den stora snackisen under matchen.

IF Elfsborg trivs i Sundsvall. Boråsarna har inte förlorat borta mot ”Giffarna” på tolv (!) år – senast den 11 april 2005 – och hade två raka bortasegrar sedan Sundsvall gjorde comeback i allsvenskan 2015.

På onsdagen var Elfsborg fem minuter från att utöka segersviten på Idrottsparken.

Borås-laget dominerade större delen av matchen, gjorde 1–0 i 53:e genom Per Frick och drog ned rejält på tempot i slutet för att försvara ledningen.

Då, i 85:e, kom kallduschen. Jonathan Morsay kom farande på högerkanten, drog i väg ett inlägg och lyckades få bollen att studsa över bortaförsvaret. Sekunderna senare hade Peter Wilson slängt sig fram och vräkt bollen i mål.

Foto: Therese Ny/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Surt”

– Surt, så klart. Vi hade kontroll och stundtals var vi mycket bra, säger Jesper Karlsson, vars Elfsborg hade 11–4 i avslut på mål.

– De var inte värda poäng. Det är bara att köra ner huvudet och komma upp igen.

Vad hände vid 1–1-målet?

– En kommunikationsmiss. De fick stå ostört och... ja. Det var otur, säger Karlsson, som hade blivit utbytt och satt på bänken vid kvitteringen.

Och som låg bakom en av snackisarna under matchen.

Inte bara för att han sprang som en Duracell-kanin, utan för en situation fem minuter innan paus. 18-åringen kom i full fart med bollen mot mål, men såg ut att hakas upp av Sundsvalls Noah Sonko-Sundberg precis vid straffområdeslinjen och föll.

– Solklart. Otroligt att han (Kaspar Sjöberg, domaren) inte ser den, det hade varit mål annars. Och frilägesutvisning, sa Jesper Karlsson till C More i paus.

Efter matchen var 18-åringen mer samlad.

– Jag har sett situationen nu i efterhand och såg att jag inte var inne i straffområdet. Men det är helt sjukt att han inte såg den, jag skulle inte slänga mig i det läget. Det är i alla fall gult kort, och jag hade inte klagat på ett rött. Det var en solklar målchans. Hade jag fått en touch till där så hade den nog suttit.

”Riktigt jäkla bra”

I stället fick Elfsborg nöja sig med en poäng och att sviten i Sundsvall alltså består.

– Det låter bra, mycket bra, säger Jesper Karlsson, vars Elfsborg trots den målsnåla insatsen har gjort flest mål i allsvenskan hittills (tio).

– Det låter riktigt bra det med. Säsongen har gått lite upp och ner hittills, men när vi väl har vunnit och fört spelet så har det sett riktigt jäkla bra ut. Det är bara att fortsätta att plocka poäng så kommer vi gå långt.

Härnäst för Elfsborg väntar Östersund hemma på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM