”Det var en order från Madrid att attackera mig”

Messi talar ut om tunga perioden

Foto: Manu Fernandez / TT / NTB Scanpix

avJacob Larsson

FOTBOLL

Leo Messi dömdes för två år sedan till villkorligt fängelse för skattebrott.

Nu talar superstjärnan ut om anklagelserna och domen.

– Det sätt de attackerade mig, min familj, och mina vänner på var tufft att hantera, säger Messi i en intervju med spanska Sport.

I intervjun berättar Messi att tiden med anklagelser om skattebrott var en tung tid i livet. Det hela sammanföll dessutom med VM i Brasilien som slutade i tårar efter en tung finalförlust mot Tyskland.

– Jag vill inte riktigt kalla det en depression. Men jag har gått igenom några sorgsna stunder, när du siktar mot stora mål och misslyckas. Det är som med alla jobb, när du inte lyckas så lider du, säger Messi till tidningen.

”En order att attackera mig”

Och när den argentinske superstjärnan själv beskriver hur han såg på brottsanklagelserna skräder han inte orden.

– Det var en order från Madrid att attackera mig, få mig att känna mig svag och ta fördelar av situationen jag befann mig. Och även fast jag visste om det störde det mig, säger 30-åringen och fortsätter:

– Det sätt de attackerade mig, min familj och mina vänner på var tufft. Jag kände mig verkligen hårt ansatt, men jag hade tur som fick stöd av de som stod mig nära, som familjen, klubben och journalisterna i Katalonien.

När Messi sedan får frågan om han då var på vippen att lämna Barcelona på grund av alla besvikelser på och utanför planen svarar han dock att det aldrig var aktuellt.

Dömdes till villkorligt fängelse

Messi dömdes i maj 2016 till 21 månaders villkorligt fängelse. Domen överklagades omgående men drygt ett år senare slog den högsta domstolen i Spanien fast att straffet skulle stå kvar.

Säsongen som gick vann Messi skytteligan i La liga när Barcelona vann både ligan och cupen, men fick se sig besegrade av Roma i Champions Leagues kvartsfinalspel.

Härnäst för Messi väntar VM med Argentina i Ryssland, något som många ser som hans sista chans att vinna något stort med landslaget och på sätt cementera sin status som en av tidernas allra främsta fotbollsspelare.

Argentina spelar sin premiärmatch i turneringen mot Island på lördag klockan 15.00.

Spelschema fotbolls-VM: Grupp D 00:12

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller