”Det är tragiskt”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Supertalangen Leroy Sané petades från VM.

De svenska spelarna chockades av tyskarnas beslut.

– Det är ju tragiskt för alla fotbollsfans som inte får se honom, säger Emil Forsberg.

22-årige Leroy Sané röstades fram till den bästa unga spelaren i Premier League föregående säsong. Yttern var en bärande del i det Manchester City som tog hem ligan i stor stil. Men den vindsnabbe poängspelaren fick mycket oväntat nobben av förbundskapten Jogi Löw när denne tog ut den slutgiltiga tyska truppen inför VM.

Det svenska landslagsspelarna blev förvånade när de fick höra nyheten.

– Vi snackade om det i omklädningsrummet, det är deras val. De kanske har någon bättre där. Alla var så här ”oh, han är inte med…”. Han är en av de bästa unga spelarna i Premier League. Tappar de en otroligt bra spelare är det bara fördel, säger Jimmy Durmaz.

”Det är ”no mercy”

Emil Forsberg förstår inte Löws beslut.

– Alla blev överraskade, ni också antar jag, om man ser på den säsongen han har haft som ligamästare, bästa unga spelare. Men samtidigt i Tyskland är det ”no mercy”, det spelar ingen roll om du varit bra en säsong, för är du dålig i två träningsmatcher ryker du. Så har alltid Jogi Löw fungerat, säger han och fortsätter:

– De fungerar så och tar det som är bäst för stunden, men det är ju tragiskt för alla fotbollsfans som inte får se honom, men så fungerar det. Det är inte lätt.

Vad säger det om klassen på Tyskland?

– Det säger sig självt, det är ett lag med stor klass, en mentalitet som är otrolig. Det har man alltid sagt, det är en tysk maskin. De är favoriter att vinna. 

Även Victor Nilsson Lindelöf, som har mött Sané i Premier League, reagerade när han fick höra nyheten.

– Jag tycker att det är en fantastisk duktig fotbollsspelare. Jag vet inte varför han inte blev uttagen, men det var förvånande, säger han.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.