Muamer Tankovic: ”AIK försöker springa ikapp oss”

”AIK är ett bra lag det vet vi, det vet alla”, säger Tankovic.
”AIK är ett bra lag det vet vi, det vet alla”, säger Tankovic.

Seriefinal och tillika stockholmsderby mellan Hammarby och AIK.

Sportbladet har pratat med Bajens Muamer Tankovic om klubbens framgångar på plan och allsvenskans just nu hetaste match.

– AIK är ett bra lag det vet vi, det vet alla säger Tankovic till Sportbladet.

När Allsvenskan 2018 drog igång var det nog få som på förhand tippat Hammarby att placera sig högst upp i tabellen efter nio spelade omgångar.

Än färre hade kikat in i kristallkulan och sett att Bajen skulle leda ligan med sex poäng före serietvåan AIK.

På söndag väntar seriefinal tillika derby mot AIK – en match där Hammarby kan springa i från resterande lagen i ligan rejält.

Sportbladet har ställt fyra snabba frågor till en av Hammarbys hetaste spelare, Muamer Tankovic.

Hur ser du på att ni gått som ett tippat mittengäng till att folk nu ser er som möjliga vinnare av allsvenskan 2018?

– Oj, jag har sagt det förr, jag har aldrig köpt att vi skulle enbart vara ett mittenlag. Just nu försöker AIK springa ikapp oss och vi vill springa ifrån dem men det är en lång säsong och allt kan hända, det kommer en spelartransfer i sommar där spelare säkert kommer säljas och köpas så man vet aldrig vad som kan hända.

”Vi visar hur stark mentalt vi är”

Ni verkar ha en väldigt bra gruppkänsla, vad ligger bakom?

– På plan är det Billborn (Stefan) som har i uppgift att få det att fungera, att spelarna kommer överrens men utanför plan är det upp till oss spelare själva att komma överens där man får ta eget ansvar att lära känna folk och det har vi gjort. Vi är en bra grupp där alla trivs tillsammans.

Hur viktig är vinsten mot Malmö för självförtroendet inför derbyt på söndag?

– Det är såklart väldigt viktig. Det kändes jätteskönt, väldigt bra känsla att vi vänder matchen två gånger om. Vi visar hur stark mentalt vi är i gruppen och hur bra fotbollspelare vi har som kan vända på matchen när det är tuffa lägen.

Dina egna tankar kring söndagens derbymatch?

– Vi åker dit för att ta tre poäng, min egna matchplan är att fortsätta prestera som jag gjort hittills och fortsätta våga göra min grej där jag kommer in till avslut och gör poäng. Förhoppningsvis kommer vi vinna men AIK är ett bra lag det vet vi, det vet alla.

Vilka vinner supporterkampen?

– Haha behöver du ju inte fråga, Bajen Såklart!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.