Dundertabb(arna) i CL-finalen

avFrida Fagerlund, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Loris Karius stod för två jättetabbar i Champions League-finalen.

Då lämnades Liverpool-målvakten ensam direkt efter slutsignal.

– Jag ber om ursäkt till alla, säger han till TalkSport.

Efter en händelserik första halvlek klev Liverpool och Real Madrid av mållösa för paus.

Då hade både Mohamed Salah och Dani Carvajal tvingats bryta i respektive lag på grund av skada. När spelarna kom tillbaka in på planen dröjde det inte länge innan nollan spräcktes, och situationen var en märklig sådan.

Två jättetabbar

Liverpool-målvakten Loris Karius plockade upp bollen med händerna framför en offside-springande Karim Benzema. I momentet efteråt kastade tysken ut den rakt på anfallaren som rullade in 1–0.

Karius protesterade vilt mot målet men domaren godkände det till slut.

– Han kastar ju ut bollen rakt på honom, säger experten Glenn Strömberg i Viasat och menar att det var regelrätt.

Liverpool kom tillbaka och kvitterade men Gareth Bale tog tillbaka ledningen genom ett fantastiskt cykelmål. Därefter stod Karius för ytterligare en jättetabbe när han misslyckades med att få undan walesarens tämligen enkla distansskott.

Bad om ursäkt till fansen

Det innebar att Real vann sin tredje raka Champions League-titel. Efter slutsignal dröjde det länge innan någon lagkamrat dök upp för att klappa om tysken som låg utslagen i tårar på planen.

Matchhjälten Bale var först framme hos målvakten – som var förkrossad.

– Jag känner ingenting just nu. Det var jag som gjorde att vi förlorade matchen och jag är ledsen för alla, säger han till TalkSport.

– Om jag kunde gå tillbaka i tiden skulle jag göra det. Jag lider med mitt lag, jag vet att jag svek dem i dag. Målen kostade oss titeln. Jag hade inte mycket att säga (i omklädningsrummet efteråt. Självklart försökte alla muntra upp mig, men det var bara tystnad överallt för alla var väldigt besvikna. Det kommer ta oss lite tid att komma över det, fortsätter han.

Lagkaptenen Jordan Henderson:

– Det är inte på grund av Loris Karius som vi misslyckas, vi kom till finalen som ett lag och förlorar som ett lag. Det ligger på alla.

Efter matchen gick Karius runt kurvan med Liverpool-supportrar och bad om ursäkt för sin insats.

Något som han hyllas för av klubblegendaren Steven Gerrard.

– Ingen gör misstag med vilje. Credd till Karius för att han gick till fansen. Jag beundrar honom för att han erkände och bad om ursäkt, säger Gerrard i BT Sport enligt Liverpool Echo.


Publicerad: