Berglund om CL-returen: Jättebra chans

avTT

Rosengård måste vinna i returmötet mot Barcelona. PETTER ARVIDSON / BILDBYRN

På hemmaplan fick Rosengård knappt låna bollen och föll med 0–1.

Ändå är det mesta positivt inför Champions League-returen i Spanien.

– Vi har en jättebra chans. Tron är att vi är ett bättre lag över två matcher, säger Emma Berglund.

I första matchen lekte Barcelona kvadraten med Rosengårdsspelarna, som fick jaga boll i en utsträckning de sällan eller aldrig tidigare gjort.

Den här gången ska det spanska storlaget bli av med bollen, och dessutom närmare det egna målet.

Det är en av förutsättningarna för att Rosengård ska kunna vända Champions League-mötet, efter 0–1 hemma i Malmö.

– Alla som har sett Barcelona spela, oavsett om det är damer eller herrar, vet att de inte hotar så mycket i djupled. Vi måste hålla upp backlinjen mer och avbryta deras offensiv högre upp i planen. Sedan kan vi anfalla med lite mer folk, säger Emma Berglund.

”En annan växel”

Mittbacken tror att Rosengård har enklare att hantera Barcelonas spel med erfarenheten av det första mötet i ryggen.

– Det hör till ovanligheterna att vi möter ett lag som spelar så. Vi är inte vana att jaga boll. Vi gjorde det kanske inte i 90 minuter men åtminstone i 45 i första matchen. Jag tror att vi kan spela mer offensivt än då och överraska dem lite mer. Vi har en annan växel att lägga i, säger Emma Berglund.

Den 28-åriga landslagsbacken tog på sig baklängesmålet i den första matchen, då hon i stället för att rensa försökte spela sig ur en trängd situation.

Några sådana misstag ska det inte bli i returen.

– Det är klart att det är ett beslut jag inte vill fatta igen. Och det är klart att ett fokus är att hålla nollan. Det går inte att kasta sig in i matchen och bara spela anfallsspel.

”Schelin saknas”

Rosengårds och landslagets anfallsstjärna Lotta Schelin gick sönder i första matchen och spelar inte returen – ett ordentligt avbräck.

– Hon bidrar ju med stor rutin och Champions League lyser ganska starkt på hennes resumé. Och så är hon ett djupledshot. Samtidigt har vi andra som definitivt kan hota deras backlinje, men det är klart att det är en nackdel att inte ha henne här, säger Berglund.

Även Hanna Folkesson är skadad och missar matchen.

Läs om Rosengårds tunga besked