Landslagsspelaren: ”Man flyttar inte hem för pengarnas skull...”

avPetra Thorén

Sebastian Larssons kontrakt med Hull går ut till sommaren.

Flera allsvenska klubbar har visat intresse, men mittfältaren har inte bestämt sig om kommande säsong.

En sak är dock klar:

– Man flyttar inte hem för pengarnas skull, då hankar man sig kvar i Europa någonstans, säger Sebastian Larsson, 32.

Sebastian Larsson har en lång och framgångsrik säsong i England bakom sig. Arsenals ungdomsakademi, Birmingham, Sunderland och nu Hull i Championship.

I sommar går kontraktet ut och flera allsvenska klubbar som AIK, Djurgården och IFK Göteborg har visat intresse för landslagsveteranen.

Sebastian Larsson är medveten om situationen, känner till spekulationerna, öppnar för att avsluta karriären i Sverige men har inte bestämt sig kring kommande säsong.

– Jag ska inte så här och säga att jag inte tänkt någonting på framtiden. Men det har inte varit ett högtryck på frågan heller, säger Sebastian Larsson i samband med landslagets träning.

Han fortsätter:

– När man har varit med så länge som jag har varit så är jag inte stressad över det utan snarare vänta in och känna efter. Det finns mer än fotboll som är viktigt i mitt liv i dag. Familjesituationen, barn som blir äldre, som man vår värdera. Jag har även respekt mot klubben (Hull City) som jag är i nu. Visst det har gått lite bättre, men vi ska se till att reda ut situationen de sista matcherna. Jag har stor respekt mot dom, det är min arbetsgivare och inte prata om massa andra när vi mitt i det, säger han.

Nära Stockholm där vännerna finns

Han är långt från klar med fotbollen och ett framtida klubbval styrs av familjens intressen och hans egna värderingar.

Det kan bli en flytt redan i sommar, men det är långt från säkert.

– En dag har jag och min familj som tanke att vi ska flytta hem. Vi ska bosätta oss i Sverige. Blir det så att det blir dags att flytta hem innan jag är färdig med min fotbollskarriär kan jag absolut tänka mig att spela i Sverige. Om det blir nu eller längre fram kan jag inte ge ett definitivt svar på, säger Sebastian Larsson

Fotbollsmässigt känns allsvenskan mer lockande nu än tidigare.

– Det märker alla att det är mer drag kring allsvenskan, flera spelare som kommit hem efter Europaäventyr, säger han.

AIK och Djurgården har öppet visat intresse av att värva Sebastian Larsson.

– Jättekul när folk uttrycket sig positivt, ju fler som skulle vilja ha en i sitt lag ju trevligare är det, säger han och medger att närhet till släkt och vänner talar för ett lag i Stockholmstrakten.

– Kan vara, det är en naturlig koppling. Men jag tänker inte stänga några dörrar, jag är inte där ännu att jag kan ge ett definitivt svar, säger Sebastian Larsson.

Skulle det bli en hemflytt är en sak dock klar:

– Man flyttar inte hem för pengarnas skull, då hankar man sig kvar i Europa någonstans. Jag utgår från min familj, säger Sebastian Larsson,

ARTIKELN HANDLAR OM