Silva: ”Klopp bad mig aldrig om ursäkt”

Förnekar vad Liverpool-tränaren sa efter planstormningen

Jürgen Klopp stormade planen i ren glädjeeufori och kritiserades.

Efteråt sa tysken att han bad om ursäkt till Marco Silva – något som förnekas av Everton-tränaren.

– Han bad mig aldrig om ursäkt, säger portugisen efter derbyt mot Liverpool.

Säsongens första Merseysidederby fick ett osannolikt avgörande – som fick Jürgen Klopp att tappa kontrollen över sig själv.

Detta efter att Evertons målvakt Jordan Pickford, i den 96:e minuten, inte lyckats få kontroll på Virgil van Dijks höga felträff som via målvaktens handskar studsade i ribban ett par gånger innan Divock Origi enkelt kunde nicka in bollen i mål.

Klopp stormade planen i ren glädjeeufori och kritiserades hårt i Viasats studio för sitt beteende.

– Hade jag varit en Evertonspelare hade jag sparkat ner honom tror jag. Du kan inte göra så när en spelare har gjort ett sådant misstag. Det är så respektlöst, sa experten Jonas Olsson.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp

Ursäktade sig i tv

Efteråt bad Klopp om förlåtelse för sitt målfirande.

– Ja, jag måste be om ursäkt, och jag gjorde det direkt efter matchen till Marco Silva också, sa han i en efterföljande tv-intervju och fortsatte:

– Jag vill inte vara respektlös, men jag kunde inte stoppa det som hände.

Evertons tränare hävdar dock att han aldrig tog emot någon ursäkt efter matchen.

”Turligt sätt att vinna på”

– Han bad aldrig om ursäkt till mig. Ärligt talat så såg jag det inte (att Klopp sprang in på planen). Jag vet inte vad han gjorde och jag tror inte att han förväntade sig att något sådant skulle inträffa. Det var ett turligt sätt att vinna på, men sån är fotbollen, säger Silva enligt Daily Mail och tillägger:

– Jag säger inte att det var brist på respekt, eftersom jag inte såg vad han gjorde. Men när jag väl ser det kanske jag kan säga mer om situationen.

Syndabocken Jordan Pickford var av förståeliga skäl allt annat än nöjd efter sin tavla.

– Det är Evertons vanliga otur när vi kommer till Anfield. Men det är ingenting jag kan göra åt det nu. Jag är stark mentalt och kommer att komma över det här. Jag vill bara säga förlåt till Evertons fans, säger den engelske landslagsmålvakten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.