”Han är intressant”

Nye Bangura imponerade under provspelet

Ibrahim Bangura avslutade i dag sitt två dagar långa provspel hos AIK.

Assisterande tränaren Björn Wesström säger sig vara nöjd med 20-åringens insats och öppnar för en andra Bangura i Solna-klubben.

– Han är intressant, säger Wesström.

Bangura får sällskap av en tidigare lagkamrat.
Bangura får sällskap av en tidigare lagkamrat.

Efter Mohamed Banguras succéstart i klubben avslöjade Sportbladet i början av månaden AIK:s intresse för 20-åringens gamla anfallspartner från Sierra Leone Ibrahim Bangura. Efter det agerade Solnaklubben och anfallaren avslutade i dag ett två dagar långt provspel hos de regerande mästarna.

”Får se vad som händer”

Assisterande tränaren Björn Wesström är försiktig i sina kommentarer men bekräftar att klubbens intresse kvarstår för ”Ibra”.

– Vi hade aldrig bjudit in en spelare som inte är intressant. Framtiden får utvisa i vilken grad. Vi får se vad som händer nu, säger Wesström.

Hur skulle du beskriva honom?

– Han är en forward med offensiva egenskaper.

”En dröm”

När Sportbladet talade med ”Ibra” Bangura innan provspelet var 20-åringen positivt inställd till att lämna Köping för AIK.

– Jag hoppas att bra saker ska hända i framtiden och det är varje spelares dröm att spela i en storklubb som AIK. Det känns väldigt bra, sade Bangura då.

En värvning kan dock först bli aktuell när transferfönstret öppnar igen i vinter.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN