Han spelar på söndag

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter tragedin – Bangura till Sierra Leone för kvalmatch

Mohamed Bangura vill spela match på söndag.

Efter att 21-åringen förlorat sitt barn flyger han i morgon till Sierra Leone för att spela landskamp.

– Ja. Men han är fortfarande i chock och kan inte prata om det som hänt, säger hans agent Patrick Mörk.

Foto: CAROLINA BYRMO
Mohamed Bangura.

I söndags skulle Mohamed Bangura för första gången bli pappa.

Men problem uppstod under förlossningen och till sist gick barnets liv inte att rädda.

Bangura spelade inte derbyt mot Djurgården och tränaren Alex Miller uppmanade honom att stänga av mobilen. Anfallaren får själv bestämma när han vill delta i AIK:s träningar igen.

– Det är en tragedi. Har du barn själv så vet du. Det är en tragisk händelse för honom som sätter fotboll i ett annat perspektiv, sa Miller efter förlusten.

Flyger på onsdag

Nu är Bangura inställd på att spela igen. Hans fru Tata är kvar på lasarettet, men själv åker han i morgon till Sierra Leone för landslagssamling.

– Han vill träffa sina föräldrar, därför tycker han att det är lämpligt att åka nu. Resten av laget har flugit ner i dag, men tanken är att Bangura flyger på onsdag, säger Patrick Mörk som pratat mycket med Mohamed den senaste tiden.

Hur mår han?

– Allt har gått så fort. Det var bara ett dygn sedan det hände. Han är i chock men tror att han kan spela till helgen. Det återstår att se hur han mår då.

”Stjärnan i laget”

AIK har varit lediga från träning i går och i dag, därför har Bangura inte träffat sina lagkamrater efter tragedin. Att han åker till landskampen beror enligt Mörk också på matchens dignitet.

Sierra Leone möter Sydafrika i kvalet till afrikanska mästerskapen. Kampen spelas inför förmodat fullsatta läktare i huvudstaden Freetown.

– Det är en stor match och han är stjärnan i laget. När de möter Sydafrika känner han förstås tungt ansvar för truppen. Det är största matchen i Sierra Leone på flera år, så det vore ett mycket svårt beslut att inte spela, säger Patrick Mörk.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN